5x impact in 2020

De inspanningen van SURF en onze leden leidden in 2020 tot een groot aantal resultaten en vernieuwingen. Soms heel zichtbaar en concreet, soms wat meer achter de schermen. Alle resultaten droegen bij aan ons gezamenlijke doel: toponderwijs en toponderzoek. Enkele van deze resultaten passeren hier de revue. Daarmee zijn we zeker niet compleet, er gebeurde uiteraard nog veel meer. Dit artikel geeft een mooie impressie van onze impact in 2020.
Vrouw met VR-bril

Innovatie in 2020

Door te experimenteren met innovatieve technologieën ontdekken we nieuwe mogelijkheden om het onderzoek in Nederland te versnellen en het onderwijs te verbeteren. Ook in 2020 waren er verschillende innovaties met impact op onderwijs en onderzoek.

Lees meer

covid19 in een digitale wereld

Ondersteuning in tijden van corona

2020 was het jaar van corona. We deden er alles aan om tijdens de coronacrisis onze leden en aangesloten instellingen extra te ondersteunen met ict-dienstverlening voor onderwijs en onderzoek. We troffen hiervoor extra maatregelen en stelden nieuwe diensten en kennis beschikbaar.

Lees meer
 

TIQR-code invoeren om toegang te krijgen

Security in 2020

Op het gebied van security werden in 2020 belangrijke stappen gezet in kennisuitwisseling en samenwerking. Met als doel om krachtig te kunnen handelen in het geval van een cybersecurity-incident.

Lees meer

Studenten - fotograaf Robert Lagendijk

SURF-dienstverlening in 2020

Onze dienstverlening kan altijd rekenen op veel waardering van onze leden. Een artikel over onze impact in 2020 is niet compleet zonder stil te staan bij onze diensten. We laten enkele highlights uit 2020 zien: van SURFnet8 en iRods tot SURFconext API Security.

Lees meer 

De raad van bestuur van SURF

Vernieuwde samenwerking met de leden

Digitaal transformeren met onderwijs en onderzoek: dat vraagt om betrokken leden en een efficiënte organisatie. Het jaar 2020 stond in het teken van het aantreden van het nieuwe bestuur, de vernieuwde samenwerking met onze leden, een interne reorganisatie en een efficiëntere besturing van de coöperatie.

Lees meer