SURF Research Access Management: veilig en eenvoudig toegang tot onderzoeksdiensten

Onderzoekers zijn vaak veel tijd kwijt aan het regelen van veilige toegang tot diensten en systemen die ze voor hun onderzoek nodig hebben. SURF Research Access Management voorziet onderzoekssamenwerkingen snel, makkelijk en veilig in toegang tot deze diensten.

Onderzoeker achter computer waarop onderzoeksdata te zien is

Aan de slag met SURF Research Access Management

Je instelling kan op verschillende manieren gebruikmaken van SURF Research Access Management: zo kun je onderzoekers direct gemakkelijk toegang geven tot onderzoeksdiensten die aangesloten zijn op deze dienst, of zorgen dat ze onderzoekssamenwerkingen kunnen beheren. Ook kun je eigen onderzoeksdiensten aansluiten en beschikbaar maken.

Onderzoekers toegang geven tot diensten

Laat onderzoekers met hun instellingsaccount gebruikmaken van onderzoeksdiensten. Ze kunnen dan lid worden van onderzoekssamenwerkingen van andere instellingen (die SURF Research Access Management gebruiken). Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de identityprovider van je instelling te koppelen aan SURF Research Access Management, via het Dashboard van SURFconext. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Zorgen dat je onderzoekers zelf onderzoekssamenwerkingen kunnen opzetten en beheren

Wil je het als instelling mogelijk maken dat je onderzoekers zelf SURF Research Access Management kunnen gebruiken om onderzoekssamenwerkingen in te richten en te beheren? Dan moet je de dienst 'bestellen' via het SURF Dashboard, en daar kunnen kosten aan verbonden zijn. De instellingscontactpersoon van SURF (ICP) moet deze 'bestelling' plaatsen. Lees hoe je daarvoor te werk gaat.

Eigen onderzoeksdiensten toegankelijk maken voor samenwerkingen

Wil je zorgen dat jouw dienst toegankelijk is voor deelnemers van een onderzoekssamenwerking? Koppel de dienst dan aan SURF Research Access Management. Lees op onze wiki hoe je dat doet.