Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 09 feb 2017

  Seminar Aan de slag met open access in het hbo

  Bijeenkomst - Universiteiten en hogescholen ondersteunen open access, maar de praktische uitvoering van open access roept ook vragen op. Daarom organiseerde SURFacademy op donderdag 9 februari 2017 een seminar waarin je als deelnemer je kennis over open access kon bijspijkeren en kon leren hoe je open access-doelstellingen in het hbo kunt realiseren.

 • 09 feb 2017 tot en met 10 feb 2017

  SURF Security- en Privacyconferentie 'Open en veilig samenwerken'

  Bijeenkomst - Deze conferentie werd in samenwerking met SCIPR, SCIRT en SURFcert georganiseerd bij Wageningen University & Research. Het thema van de conferentie was 'open en veilig samenwerken'.

 • 07 feb 2017

  Seminar software asset management in het onderwijs

  Bijeenkomst - Voor instellingen is het steeds belangrijker inzicht te krijgen in welke apparaten en software aanwezig zijn op het netwerk en op bijbehorende platforms. Waarom wil je dit inzicht als instelling hebben, hoe pak je dit aan en welke uitdagingen kom je tegen? Dit en meer kon je weten komen tijdens het seminar.

 • 03 feb 2017

  Seminar Kansen en uitdagingen voor open badges en microcredentialing

  Bijeenkomst - Open badges kunnen een bijdrage leveren aan het flexibiliseren van onderwijs door microcredentialing. SURFacademy organiseerde op vrijdag 3 februari 2017 een seminar over de kansen en uitdagingen van open badges. Tijdens dit seminar ging je hands-on aan de slag met badges en kon je een voorstel formuleren voor een pilot met open badges.

 • 30 jan 2017 tot en met 01 feb 2017

  Workshop Cloud Services for Synchronisation and Sharing (CS3)

  Bijeenkomst - Van 30 januari 2017 t/m 1 februari 2017 organiseerden CERN, AARnet, ETH en SURFsara gezamelijk de Workshop on Cloud Services for Synchronisation and Sharing.

 • 23 jan 2017

  Seminar aan de slag met bewerkersovereenkomsten

  Bijeenkomst - Voor instellingen is het belangrijk goede afspraken te maken met software- en cloudleveranciers die privacygevoelige informatie verwerken. Maar hoe leid je dit in goede banen?

 • 22 dec 2016 tot en met 23 dec 2016

  Cloudworkshop

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 december 2016 organiseerde SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse cloudworkshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen deed je ook hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 15 dec 2016

  SURFsara Super D Event

  Bijeenkomst - Het jaarlijkse SURFsara-event Super D bracht donderdag 15 december 2016 ruim 180 onderzoekers en ICT’ers samen. Het doel van de dag was onderzoekers een platform te geven en te laten zien hoe technologie de wetenschap kan ondersteunen.

 • 08 dec 2016

  Seminar Gebruik van video bij blended learning

  Bijeenkomst - Op donderdag 8 december organiseerden de SIG Media & Education en de SIG Blended Learning een gezamenlijk SURFacademy-seminar over het gebruik van video bij blended learning. De deelnemers kregen handvatten aangereikt over toepassingen van video in het onderwijs. Ook kwamen verschillende good practices aan de orde.

 • 08 dec 2016 tot en met 09 dec 2016

  Digitaal toetsen: is jouw instelling er klaar voor?

  Bijeenkomst - Wat moet je allemaal uitzoeken en doen als je met digitaal toetsen aan de slag wilt? Op 8 en 9 december a.s. organiseerde SURFacademy samen met de TU/e een tweedaagse die je meenam in belangrijke vraagstukken die je als instelling moet adresseren om digitaal toetsen succesvol in te zetten.

 • 07 dec 2016

  SURF-cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 7 december 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse cloudworkshop. Tijdens deze workshop hoor je het échte cloudverhaal zonder marketingpoespas. De cloud is niet meer weg te denken en tijdens deze workshop ontdek je wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 02 dec 2016

  Roadshow onderwijsinnovatie en ICT: bezoek Windesheim

  Bijeenkomst - Met de roadshow onderwijsinnovatie & ICT organiseerde SURFacademy bezoeken aan onderwijsinstellingen met een inspirerend onderwijsinnovatieprogramma. Als deelnemer kon je zo een kijkje achter de schermen nemen en in gesprek gaan met je peers bij andere instellingen.

 • 30 nov 2016 tot en met 01 dec 2016

  Training TRANSITS I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseerde op woensdag 30 november en donderdag 1 december 2016 in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. TRANSITS I was een inleidende training van twee dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 29 nov 2016

  Peer Review opfristraining

  Bijeenkomst - Op 29 november 2016 organiseerde SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een opfristraining voor peer-reviewers. Tijdens deze dag kregen de deelnemers praktische oefening in het interviewen van betrokkenen en het opstellen van de eindrapportage.

 • 28 nov 2016

  Peer Review Training

  Bijeenkomst - Op 28 november 2016 organiseerde SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een peer-review training.