Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 18 jun 2018

  Seminar Badges en microcredentialing: stand van zaken en vooruitblik

  Bijeenkomst - In een proof of concept hebben 9 instellingen in een door SURF gebouwde technische infrastructuur geëxperimenteerd met het maken en toekennen van digitale badges. In dit SURFacademy-seminar op 18 juni delen zij hun ervaringen. Ook blikken we vooruit naar de pilot die in het najaar van 2018 van start gaat en waarvoor je je kunt aanmelden.

 • 15 jun 2018

  Community meeting SIG-werkgroep Veilige Datakoppeling

  Bijeenkomst - Inschrijving is geopend! Tijdens deze community meeting worden de vorderingen van het kernteam gedeeld en recente ontwikkelingen op het vlak van veilige koppelingen van datasets nader toegelicht.

 • 13 jun 2018

  Online peer visit KU Leuven: onderwijsruimtes van de toekomst

  Bijeenkomst - Hoe zien onderwijsruimtes van de toekomst eruit? De KU Leuven heeft diverse learning spaces ingericht ten behoeve van Technology-Enhanced COllaborative Learning (TECOL). De SIG Media & Education organiseerde op 13 juni een peer visit aan deze campus. Een aantal onderdelen van deze peer visit kon je volgen via interactieve online sessies.

 • 13 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Maastricht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Maastricht presenteren.

 • 13 jun 2018

  Peer visit KU Leuven: onderwijsruimtes van de toekomst

  Bijeenkomst - Hoe zien onderwijsruimtes van de toekomst eruit? De SIG Media & Education organiseerde op 13 juni een peer visit aan de KU Leuven. Zij heeft diverse learning spaces ingericht die online en face-to-face samenwerkend leren ondersteunen. Tijdens dit bezoek kon je deze ruimtes ervaren, hun ervaringen horen en gingen we op bezoek bij een leverancier.

 • 12 jun 2018

  SURF Research Roadshow - TU Eindhoven

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Technische Universiteit Eindhoven presenteren.

 • 06 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Twente

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Twente in Enschede presenteren.

 • 06 jun 2018

  Masterclass Research support hbo

  Bijeenkomst - Ondersteun je onderzoekers binnen een hogeschool vanuit ICT, beleid, financiering of een bibliotheek? Tijdens de bijeenkomst kregen deelnemers tools aangereikt om onderzoeksondersteuning binnen hun instelling nog een stap verder brengen.

 • 05 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Radboud Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Radboud Universiteit in Nijmegen presenteren.

 • 01 jun 2018

  Seminar E-portfolio’s in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Benieuwd naar de stand van zaken van e-portfolio’s in het hoger onderwijs en wat de functie kan zijn binnen de leeromgeving? SURF heeft op basis van gesprekken met instellingen een inventarisatie gemaakt. Op 1 juni bespraken we de resultaten aan de hand van praktijkverhalen van instellingen.

 • 31 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Leiden

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Leiden presenteerden.

 • 29 mei 2018

  SURF Research Roadshow - UMC Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met het UMC Utrecht presenteren.

 • 28 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Utrecht presenteerden.

 • 25 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Vrije Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam presenteerden.

 • 25 mei 2018

  Seminar en workshops Tools en open onderwijs in een blended context

  Bijeenkomst - Wil je weten hoe blended learning en open leermaterialen elkaar kunnen versterken en aanvullen? Dan was de bijeenkomst van de SIG’s Open Education en Blended Learning iets voor jou. Je kon op deze dag zowel plenaire sessies als workshops volgen over open onderwijs in een blended context. Ook kwamen open onderwijstools aan de orde.