Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 22 dec 2016 tot en met 23 dec 2016

  Cloudworkshop

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 december 2016 organiseerde SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse cloudworkshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen deed je ook hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 08 dec 2016

  Seminar Gebruik van video bij blended learning

  Bijeenkomst - Op donderdag 8 december organiseerden de SIG Media & Education en de SIG Blended Learning een gezamenlijk SURFacademy-seminar over het gebruik van video bij blended learning. De deelnemers kregen handvatten aangereikt over toepassingen van video in het onderwijs. Ook kwamen verschillende good practices aan de orde.

 • 08 dec 2016 tot en met 09 dec 2016

  Digitaal toetsen: is jouw instelling er klaar voor?

  Bijeenkomst - Wat moet je allemaal uitzoeken en doen als je met digitaal toetsen aan de slag wilt? Op 8 en 9 december a.s. organiseerde SURFacademy samen met de TU/e een tweedaagse die je meenam in belangrijke vraagstukken die je als instelling moet adresseren om digitaal toetsen succesvol in te zetten.

 • 07 dec 2016

  SURF-cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 7 december 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse cloudworkshop. Tijdens deze workshop hoor je het échte cloudverhaal zonder marketingpoespas. De cloud is niet meer weg te denken en tijdens deze workshop ontdek je wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 02 dec 2016

  Roadshow onderwijsinnovatie en ICT: bezoek Windesheim

  Bijeenkomst - Met de roadshow onderwijsinnovatie & ICT organiseerde SURFacademy bezoeken aan onderwijsinstellingen met een inspirerend onderwijsinnovatieprogramma. Als deelnemer kon je zo een kijkje achter de schermen nemen en in gesprek gaan met je peers bij andere instellingen.

 • 30 nov 2016 tot en met 01 dec 2016

  Training TRANSITS I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseerde op woensdag 30 november en donderdag 1 december 2016 in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. TRANSITS I was een inleidende training van twee dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 29 nov 2016

  Peer Review opfristraining

  Bijeenkomst - Op 29 november 2016 organiseerde SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een opfristraining voor peer-reviewers. Tijdens deze dag kregen de deelnemers praktische oefening in het interviewen van betrokkenen en het opstellen van de eindrapportage.

 • 28 nov 2016

  Peer Review Training

  Bijeenkomst - Op 28 november 2016 organiseerde SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een peer-review training.

 • 22 nov 2016

  Seminar Aan de slag met open access in het hbo

  Bijeenkomst - Universiteiten en hogescholen ondersteunen open access, maar de praktische uitvoering van open access roept ook vragen op. Daarom organiseerde SURFacademy op dinsdag 22 november 2016 een seminar waarin je als deelnemer je kennis over open acces kunt bijspijkeren en kunt leren hoe je open access-doelstellingen in het hbo kunt realiseren.

 • 21 nov 2016

  Informatiebijeenkomst nieuwe IaaS-dienstverlening van SURFnet — SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de nieuwe hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Hiervoor organiseerden wij de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus op maandag 21 november 2016.

 • 10 nov 2016

  SURF Research Boot Camp

  Bijeenkomst - Heb je je ooit afgevraagd hoe ICT jouw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met je data. Op donderdag 10 november 2016 organiseerde SURFacademy, Technische Universiteit Delft en partners een hele dag met workshops voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

 • 04 nov 2016

  The best TLS training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseerde in samenwerking met Ivan Ristic (oprichter van SSL Labs) een TLS-training op 4 verschillende data. Tijdens deze praktische training leerde je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.

 • 03 nov 2016

  Netwerkdag

  Bijeenkomst - In één dag werd je bijgepraat over innovaties en ontwikkelingen op vast en draadvrij netwerkgebied. Meer horen en in gesprek gaan over de toepassing van deze technologieën bij SURFnet en bij andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen stond centraal op de Netwerkdag op donderdag 3 november 2016.

 • 03 nov 2016

  The best TLS training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseerde in samenwerking met Ivan Ristic (oprichter van SSL Labs) een TLS-training op 4 verschillende data. Tijdens deze praktische training leerde je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.

 • 02 nov 2016

  Seminar What's next @ SURFconext

  Bijeenkomst - Ook dit jaar organiseerde SURFacademy een nieuwe editie van het seminar What's next @ SURFconext. Op 2 november 2016 werd je weer bijgepraat over alle ontwikkelingen rondom SURFconext. Ook was er genoeg ruimte om de interactie met het SURFconext-team op te zoeken en samen een blik op de toekomst te werpen.