Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 13 jun 2018

  Online peer visit KU Leuven: onderwijsruimtes van de toekomst

  Bijeenkomst - Hoe zien onderwijsruimtes van de toekomst eruit? De KU Leuven heeft diverse learning spaces ingericht ten behoeve van Technology-Enhanced COllaborative Learning (TECOL). De SIG Media & Education organiseerde op 13 juni een peer visit aan deze campus. Deelnemers konden een aantal onderdelen van deze peer visit volgen via interactieve online sessies.

 • 13 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Maastricht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Maastricht presenteerden.

 • 13 jun 2018

  Peer visit KU Leuven: onderwijsruimtes van de toekomst

  Bijeenkomst - Hoe zien onderwijsruimtes van de toekomst eruit? De SIG Media & Education organiseerde op 13 juni een peer visit aan de KU Leuven. Zij heeft diverse learning spaces ingericht die online en face-to-face samenwerkend leren ondersteunen. Tijdens dit bezoek konden deelnemers deze ruimtes ervaren, hun ervaringen horen en op bezoek bij een leverancier.

 • 12 jun 2018

  SURF Research Roadshow - TU Eindhoven

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Technische Universiteit Eindhoven presenteerden.

 • 06 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Twente

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Twente in Enschede presenteerden.

 • 06 jun 2018

  Masterclass Research support hbo

  Bijeenkomst - Ondersteun je onderzoekers binnen een hogeschool vanuit ICT, beleid, financiering of een bibliotheek? Tijdens de bijeenkomst kregen deelnemers tools aangereikt om onderzoeksondersteuning binnen hun instelling nog een stap verder brengen.

 • 05 jun 2018

  SURF Research Roadshow - Radboud Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Radboud Universiteit in Nijmegen presenteren.

 • 01 jun 2018

  Seminar E-portfolio’s in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Benieuwd naar de stand van zaken van e-portfolio’s in het hoger onderwijs en wat de functie kan zijn binnen de leeromgeving? SURF heeft op basis van gesprekken met instellingen een inventarisatie gemaakt. Op 1 juni bespraken we de resultaten aan de hand van praktijkverhalen van instellingen.

 • 31 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Leiden

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Leiden presenteerden.

 • 29 mei 2018

  SURF Research Roadshow - UMC Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met het UMC Utrecht presenteren.

 • 28 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Utrecht presenteerden.

 • 25 mei 2018

  Seminar en workshops Tools en open onderwijs in een blended context

  Bijeenkomst - Wil je weten hoe blended learning en open leermaterialen elkaar kunnen versterken en aanvullen? Dan was de bijeenkomst van de SIG’s Open Education en Blended Learning iets voor jou. Je kon op deze dag zowel plenaire sessies als workshops volgen over open onderwijs in een blended context. Ook kwamen open onderwijstools aan de orde.

 • 25 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Vrije Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam presenteerden.

 • 24 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Erasmus Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam presenteerden.

 • 22 mei 2018

  Webinar De AVG en SURFconext

  Bijeenkomst - Tijdens het webinar ‘De AVG en SURFconext’ vertelden we wat SURFconext doet om te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming en wat jouw instelling daar zelf nog voor moet regelen.