Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 01 feb 2018

  Seminar De relatie tussen inhoud en vorm van een onderwijsvideo

  Bijeenkomst - Wat is de relatie tussen de inhoud en de vorm van een onderwijsvideo? Op 1 februari organiseerde de SIG Media & Education in samenwerking met wetenschapsfilosoof Bas Haring een seminar over dit thema. Je kon bestaande video’s bekijken en onderzocht de relatie tussen de onderwijsinhoud en de meerwaarde van de videovorm.

 • 26 jan 2018

  Inhoudelijke sessie AVG

  Bijeenkomst - Ter voorbereiding op de AVG organiseert SURF inhoudelijke sessies. Voor deze sessie gaf de Autoriteit Persoonsgegevens een presentatie, onder meer over de wijze waarop zij de toezichthoudende taak zullen gaan invullen.

 • 19 dec 2017

  Webinar SURFconext en OpenID Connect

  Bijeenkomst - Tijdens dit webinar leerde je hoe je een clouddienst met OpenID Connect (OIDC) kunt koppelen aan SURFconext. Arnout Terpstra en Bart Geesink vertelden alles over OIDC en hoe je dit protocol kunt gebruiken om te koppelen aan SURFconext.

 • 14 dec 2017

  Netwerkdag

  Bijeenkomst - Op donderdag 14 december organiseerde SURF de Netwerkdag 2017 bij Media Plaza in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst stonden innovatie, kennisuitwisseling én netwerken centraal.

 • 12 dec 2017

  Seminar Digitale transformatie in het onderwijs

  Bijeenkomst - Hoe ver is het onderwijs met digitale transformatie: de overgang van on-premises IT-diensten naar de cloud? Tijdens deze bijeenkomst ontdekte je de inspirerende visie van IT-visionair Marco Gianotten hierop. En maakte je kennis met de verschillende ervaringen van instellingen die met SURFcumulus de weg naar digitale transformatie zijn ingegaan.

 • 04 dec 2017

  Demolab onderzoekstools voor het hbo: Onderzoeksdata opslaan, delen en beheren

  Bijeenkomst - Op maandag 4 december organiseerde SURF een demolab speciaal voor hogescholen over onderzoekstools, met als thema 'Onderzoeksdata opslaan, delen en beheren'. Het doel is kennis en ervaring uit te wisselen tussen onderzoeksondersteuners.

 • 01 dec 2017

  Netwerkmiddag SIG Open Education over 'Het open en online textbook'

  Bijeenkomst - Bestaat het geprinte boek nog wel over 50 jaar? Hoe duurzaam is de digitale variant ervan in zijn huidige vorm? Bij deze vragen stonden we stil tijdens de netwerkmiddag van de Special Interest Group Open Education op vrijdag 1 december 2017.

 • 30 nov 2017

  Seminar Is onderwijs logistiek?

  Bijeenkomst - De SIG Onderwijslogistiek organiseert samen met SURFacademy en de Wageningen Universiteit op donderdag 30 november de SIG-dag met als thema “Is Onderwijs Logistiek?”

 • 22 nov 2017

  Bijeenkomst Draadvrije communicatie op de campus

  Bijeenkomst - SURF organiseerde op woensdag 22 november een bijeenkomst over draadvrije communicatie op de campus. We deelden onze SURF-visie, de UvA/HvA en VU vertelden over hun hierop aansluitende aanbesteding, en we gingen met elkaar in gesprek.

 • 09 nov 2017

  Webinar SURFconext gebruiken in apps

  Bijeenkomst - Benieuwd waarom het belangrijk is gebruikers ook vanuit een mobiele app via SURFconext in te laten inloggen, en hoe dat kan? Raoul Teeuwen en Joost van Dijk vertelden alles over de SDK die SURFnet hiervoor gebouwd heeft tijdens dit webinar ‘SURFconext gebruiken in apps’.

 • 26 okt 2017

  Seminar Verder bouwen aan open science

  Bijeenkomst - Wat is de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek? Tijdens de Open Access Week organiseerde SURFacademy het seminar ‘Verder bouwen aan open science’. Hier gingen we in op deze vraag en praatten we verder over het bouwen aan open praktijkgericht onderzoek.

 • 12 okt 2017

  Seminar Cloud & Security

  Bijeenkomst - De weg naar de cloud kent een aantal uitdagingen, zo ook op het gebied van security. Waar moet je aan denken en wat moet je in overweging nemen bij de transitie naar de cloud, als het gaat om privacy, data en beveiliging? Tijdens dit kleinschalige seminar bespraken we het beleid rondom deze onderwerpen.

 • 11 okt 2017

  Seminar Videomateriaal toegankelijk voor iedereen

  Bijeenkomst - 10-15% van de studenten in Nederland heeft een functiebeperking. Zij zijn gebaat bij optimaal toegankelijk videomateriaal dat aan bepaalde specificaties voldoet. Op 11 oktober organiseerde de SIG Media & Education dit SURFacademy-seminar over digitale toegankelijkheid van videomateriaal, waarin de situatie in Nederland en ervaringen aan bod kwamen.

 • 10 okt 2017

  Seminar Toetsdata: goudmijn voor personalisering?

  Bijeenkomst - Data uit toetsen kun je goed inzetten om studenten te voorzien van gerichte feedback en de invulling van het onderwijs op maat bij te stellen. In dit seminar op 10 oktober, georganiseerd door de SIG Digitaal Toetsen, laten de sprekers zien hoe ze in de praktijk gebruik maken van toetsdata.

 • 09 okt 2017

  Seminar Peer feedback en peer assessment in online onderwijs

  Bijeenkomst - Peer feedback en peer assessment zijn veelbelovend voor het persoonlijk en schaalbaar maken van online onderwijs. Door peers in te zetten blijft de begeleiding en toetsing van grote aantallen studenten uitvoerbaar voor docenten. In het SURFacademy-seminar op 9 oktober hoorde je wat hiervoor nodig is en hoe je dit op een goede manier inzet.