Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 02 nov 2018

  SURF Research Bootcamp

  Bijeenkomst - Hoe kan ICT jouw onderzoek een boost geven? Deze vraag stond centraal tijdens de SURF Research Bootcamp. Deelnemers ontdekten de nieuwe mogelijkheden van High Performance Computing, Machine Learning, Analytics met R en Datamanagement om meer te doen met data.

 • 31 okt 2018

  Housingdag 2018

  Bijeenkomst - Op 31 oktober was de jaarlijkse housingdag. Een seminar waarin kennisdeling centraal stond. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod zoals: trends in housing (zoals verduurzaming van datacentra) en alle uitdagingen die komen kijken bij het huisvesten van netwerkapparatuur. We kijken terug naar een interessant programma.

 • 26 okt 2018

  Bijeenkomst Open en ingekochte leermaterialen integreren in onderwijs, nieuwe rollen en kansen

  Bijeenkomst - Op 26 oktober organiseerde de werkgroep Bibliotheken Open en Online Onderwijs samen met SURF een bijeenkomst voor leveranciers die onderwijscontent beschikbaar stellen. Tijdens de bijeenkomst kwamen de volgende vragen aan bod: "Hoe kunnen we ingekochte materialen van uitgeverijen bewerken of combineren met open leermaterialen?".

 • 26 okt 2018

  Open Science meets Open Education: op zoek naar raakvlakken en synergie

  Bijeenkomst - Open Science en Open Education maken beiden deel van de groeiende beweging naar een meer open kenniscultuur. Beiden vinden hun oorsprong bij kennisinstellingen die vaak zowel onderzoek als onderwijs in het portfolio hebben.

 • 23 okt 2018

  Webinar Je dienst aansluiten op SURFconext

  Bijeenkomst - Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die (mede) bedoeld is voor onderwijs of onderzoek, maar waar gebruikers nog niet met hun instellingsaccount kunnen inloggen? Op 23 oktober 2018 hoor je hoe je zo’n dienst aansluit op SURFconext en wat de voordelen zijn. We nemen de fases van het aansluitproces door en we geven je enkele aandachtspunten mee.

 • 12 okt 2018

  SURF Life Science Seminar

  Bijeenkomst - Het SURF Life Science Seminar was dé plek waar deelnemers kennis uitwisselden over Intelligent Life Science machines, scalable infrastructures, cloud workspaces & data management. ICT-uitdagingen in de Life Sciences stonden centraal!

 • 11 okt 2018

  SURF Cloud Event 2018

  Bijeenkomst - Meer dan 100 deelnemers, 70 volgers via livestreams en 16 sprekers. En één onderwerp dat hen bindt; clouddiensten. Het Cloud Event focuste op wat SURF doet op het gebied van clouddienstontwikkeling voor onderwijs en onderzoek. Daarnaast horen deelnemers alles over de laatste cloudtrends en -ontwikkelingen. Ook deelden instellingen best practices.

 • 04 okt 2018

  Masterclass Research support

  Bijeenkomst - Deze masterclass belicht aspecten van onderzoeksondersteuning in de research data life cycle in een interactieve setting. Onderzoekers zijn aan het woord. Daarbij zijn er inspirerende keynotes van Karel Luyben en Ed Brinksma.

 • 02 okt 2018

  Seminar Strategische keuzes maken rondom video in het onderwijs

  Bijeenkomst - Video krijgt een steeds voornamere plek binnen het onderwijs. Maar hoe past video in de onderwijsvisie? In dit seminar op 2 oktober laat de SIG Media & Education 4 instellingen aan het woord die hun strategische keuzes rondom video uiteenzetten. Houd jij je beleidsmatig bezig met video binnen je instelling? Kom dan naar dit seminar.

 • 27 sep 2018

  Challenge day 2018: samen werken aan onderwijsinnovatie

  Bijeenkomst - Hoe wordt de modulaire leeromgeving 1 geheel en hoe kunnen tools peer feedback ondersteunen in online onderwijs? Dit waren de uitdagingen van de vierde Challenge day. Op deze dag deelden marktpartijen hun oplossingen voor de uitdagingen waar instellingen in de praktijk tegenaan lopen.

 • 25 sep 2018

  Webinar Een veilige IdP, een veilig idee

  Bijeenkomst - Als identityprovider vergroot je de veiligheid van jouw gebruikers en héél SURFconext met een sterk loginscherm, een strak toekenningsbeleid voor accounts en goede voorbereiding op beveiligingsincidenten. In dit webinar vertellen we wat je precies kunt doen en waarom dat belangrijk is.

 • 24 sep 2018

  Voorlichtingsbijeenkomst stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019

  Bijeenkomst - Op 24 september organiseerde SURF een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019. De regeling kent 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen. Deze voorlichtingsbijeenkomst ging over beide pijlers. De presentatie is beschikbaar en ook de opname van de livestream.

 • 21 sep 2018

  Seminar Online begeleiden van studenten

  Bijeenkomst - In onderwijs dat volledig of voor een substantieel deel online plaatsvindt, is een belangrijke rol weggelegd voor het online begeleiden van studenten. In dit seminar werd ingegaan op de ontwerpkeuzes van online begeleidingsvormen en maakte je kennis met 4 praktijkvoorbeelden uit het Nederlandse hoger onderwijs.

 • 13 sep 2018

  Netwerkcafé over het beheer en monitoren van een netwerkinfrastructuur

  Bijeenkomst - SURF organiseerde 13 september een Netwerkcafé. Er werd met elkaar gesproken over het 24/7 in de lucht houden van een netwerk en procedures tijdens een storing. Ook zijn er presentaties vanuit de instellingen gegeven en was er ruimte voor discussie.

 • 11 sep 2018

  Digitaal toetsen, the next step: de itembank

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseerde samen met de SIG Digitaal toetsen een seminar over itembanken. Een volgende stap na het aanschaffen van toetssoftware is het goed inrichten van een itembank. Maar hoe doe je dat?