Terugblik

Alle bijeenkomsten     |     SURFacademy-bijeenkomsten     |     Terugblik

 • 29 mei 2018

  SURF Research Roadshow - UMC Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met het UMC Utrecht presenteren.

 • 28 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Universiteit Utrecht

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Universiteit Utrecht presenteerden.

 • 25 mei 2018

  Seminar en workshops Tools en open onderwijs in een blended context

  Bijeenkomst - Wil je weten hoe blended learning en open leermaterialen elkaar kunnen versterken en aanvullen? Dan was de bijeenkomst van de SIG’s Open Education en Blended Learning iets voor jou. Je kon op deze dag zowel plenaire sessies als workshops volgen over open onderwijs in een blended context. Ook kwamen open onderwijstools aan de orde.

 • 25 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Vrije Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam presenteerden.

 • 24 mei 2018

  SURF Research Roadshow - Erasmus Universiteit

  Bijeenkomst - Om de dienstverlening, expertise en ondersteuning van SURF nadrukkelijk onder de aandacht van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te brengen, bezoekt de SURF Research Roadshow van 24 mei t/m 13 juni een tiental universiteiten en UMC’s. Hieronder het dagprogramma dat wij samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam presenteerden.

 • 22 mei 2018

  Webinar De AVG en SURFconext

  Bijeenkomst - Tijdens het webinar ‘De AVG en SURFconext’ vertelden we wat SURFconext doet om te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming en wat jouw instelling daar zelf nog voor moet regelen.

 • 09 mei 2018

  Seminar Aan de slag met learning analytics

  Bijeenkomst - Werk je binnen jouw onderwijsinstelling aan learning analytics? En had je vragen over hoe je het kunt toepassen in het onderwijs? Wat het betekent op juridisch en technisch vlak? En hoe studenten en docenten baat hebben bij het gebruik van learning analytics? Op 9 mei organiseerde SURFacademy het seminar Aan de slag met learning analytics.

 • 24 apr 2018

  Seminar Juridische aspecten van datamanagement

  Bijeenkomst - Hogescholen en universiteiten moeten zorgvuldig omgaan met data. De tegenstrijdigheid in het beschermen van de individuele privacy enerzijds en het streven naar open toegang tot gegevens anderzijds roept vragen op. Deelnemers konden tijden dit seminar hun kennis bijspijkeren over auteursrechtelijke kwesties en andere juridische aspecten van data.

 • 18 apr 2018

  Training Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op woensdag 18 april 2018 organiseerde SURFacademy een eendaagse cloudtraining samen met partner Weolcan.

 • 10 apr 2018

  Bijeenkomst SURFnet8-implementatie

  Bijeenkomst - Op dinsdagmiddag 10 april organiseerde SURF een bijeenkomst over de SURFnet8-implementatie. In 2018 ronden we de implementatie van de optische laag af én starten we met de implementatie van de SURFnet8-servicelaag. Tijdens de bijeenkomst werd je in technische sessies bijgepraat en gingen we in gesprek over de SURFnet8-implementatie.

 • 20 mrt 2018

  Seminar What's next @ SURFconext

  Bijeenkomst - Tijdens het seminar What's next @ SURFconext kreeg je weer een update over SURFconext. Ook was er genoeg ruimte om in gesprek te gaan met het SURFconext-team en samen een blik op de toekomst te werpen.

 • 13 mrt 2018

  Seminar Studenten maken video’s als onderdeel van het onderwijs

  Bijeenkomst - Bij een aantal instellingen maken studenten video’s binnen het curriculum, bijvoorbeeld als (eind)opdracht. In dit seminar van de SIG Media & Education op 13 maart deelde een aantal instellingen hun ervaringen op dit gebied, waarin de techniek, de organisatie en de didactiek aan bod komen.

 • 07 mrt 2018 tot en met 08 mrt 2018

  Tweedaags seminar: Nieuwe grensverleggende vormen van digitaal toetsen

  Bijeenkomst - In 2 dagen maakten we je wegwijs in de meest recente inzichten en ervaringen rondom digitaal toetsen. Op dag 1 gingen we in op flexibele toetsafname (BYOD, Chromebooks, online proctoring) en beveiliging. Op dag 2 stond digitaal toetsen in aansluiting op flexibel en persoonlijk onderwijs centraal.

 • 15 feb 2018

  Voorlichtingsbijeenkomst leveranciers: koppel je dienst aan de demo-omgeving van de modulaire leeromgeving

  Bijeenkomst - SURF bouwde in 2017 een demo-omgeving waarin leveranciers en instellingen samen kunnen experimenteren met een digitale leeromgeving waarin alle onderdelen geïntegreerd zijn. In 2018 kunnen nieuwe leveranciers hun onderwijsproduct koppelen aan deze demo-omgeving. In deze voorlichtingsbijeenkomst kregen leveranciers hierover meer informatie.

 • 08 feb 2018

  Grip op e-waste: handvatten voor duurzame afvoer van ICT

  Bijeenkomst - Tijdens de bijeenkomst ‘Grip op e-waste’ op 8 februari formuleerden de deelnemers zelf hoe zij in 2018 e-waste binnen hun instelling gaan aanpakken. Ook presenteerden wij het rapport ‘Grip op e-waste, handvatten voor duurzame afvoer van ICT’ en deelden een aantal sprekers hun praktijkervaringen.