Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 09 mei 2016

  Bijeenkomst privacy en verantwoordelijkheden in SURFconext

  Bijeenkomst - Tijdens dit seminar presenteren SURFnet en SURFmarket nieuwe inzichten en plannen voor SURFconext over afspraken, contracten en (juridische) verantwoordelijkheid. Omdat de feedback van de instellingen daarbij onmisbaar is, is er voldoende ruimte om input te geven.

 • 13 mei 2016

  Training Microsoft Azure voor onderzoek

  Bijeenkomst - Op vrijdag 13 mei organiseert Microsoft Research de gratis training ‘Azure voor onderzoek’ op de Universiteit van Amsterdam. Na de training heb je kennis van cloud computing met Microsoft Azure en hoe het mogelijk is hiermee je onderzoek te versnellen.

 • 18 mei 2016

  Workshop Het inrichten van ondersteuning van de digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Veel instellingen zijn bezig met de (her)inrichting van de digitale leeromgeving (DLWO). Een belangrijke succesfactor voor een goede ingebruikname van de leeromgeving is de organisatie van de ondersteuning van de leeromgeving. Tijdens deze SURFacademy-bijeenkomst op woensdag 18 mei 2016 gaat het netwerk van projectleiders DLWO in op deze vraag.

 • 19 mei 2016

  Start-up Live Event

  Bijeenkomst - Op 19 mei organiseert SURFnet een eerste Start-up Live Event. Start-ups pitchen hun veelbelovende product of dienst aan het onderwijs en SURFnet presenteert een update over het Start-up Podium.

 • 19 mei 2016

  Landelijke dag SIG Onderwijslogistiek

  Bijeenkomst - Op 19 mei organiseert de SIG Onderwijslogistiek zijn landelijke dag met het thema ‘met minder energie meer bereiken’. De dag biedt gastsprekers die het thema vanuit 2 invalshoeken benaderen en de praktijk hier op boeiende wijze aan verbinden. In de middag staan er inspirerende workshops op het programma.

 • 20 mei 2016

  Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Voor de tweede keer wordt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) georganiseerd. De dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de ho-sector en is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.

 • 26 mei 2016

  Snow Software Asset Management presenteert SnowStorm

  Bijeenkomst - Snow organiseert op 26 mei het evenement SnowStorm over ontwikkelingen op gebied van IT en de complexiteit die daarmee gepaard gaat. Doe als IT professional en IT inkoper inspiratie op om de juiste beslissingen te nemen en een proactieve bijdrage te leveren aan jouw organisatie.

 • 26 mei 2016

  Roadshow onderwijsinnovatie en ICT: bezoek Hogeschool Utrecht

  Bijeenkomst - Ben je gestart met een onderwijsinnovatieprogramma of ben je de mogelijkheden voor blended onderwijs aan het verkennen? Ben je op zoek naar inspirerende voorbeelden en wil je horen wat wel of niet werkt? Ga je daarover graag in gesprek met peers? Maak dan op donderdag 26 mei 2016 kennis met het onderwijsinnovatieprogramma van Hogeschool Utrecht.

 • 27 mei 2016

  Training Windows 10 Deployment

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op vrijdag 27 mei 2016 de training Windows 10 Deployment in samenwerking met ROVABU Software. Na deze training kunt u zelf de Microsoft Deployment Toolkit en Setup Commander installeren en hiermee Windows 10 uitrollen binnen uw organisatie.

 • 27 mei 2016

  Workshop De digitale leeromgeving in vogelvlucht

  Bijeenkomst - Hoe richt je een digitale leeromgeving in die past bij het onderwijs? Welke applicaties zijn er voorhanden? Dit zijn vragen die opkomen als je de digitale leeromgeving wilt vernieuwen. Laat je op vrijdag 27 mei 2016 tijdens deze SURFacademy-workshop bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen van de leeromgeving.

 • 31 mei 2016

  Event IBM BusinessConnect 2016 over cognitive computing

  Bijeenkomst - Op 31 mei organiseert IBM ‘BusinessConnect 2016’ in de DeFabrique in Utrecht. Tijdens dit event ontdek je wat cognitive computing betekent voor het bedrijfsleven, welke voordelen er te behalen zijn en hoe je een cognitive business wordt.

 • 07 jun 2016

  SURFnet Relatiedag

  Bijeenkomst - De SURFnet Relatiedag wordt op dinsdag 7 juni bij TivoliVredenburg in Utrecht georganiseerd voor contactpersonen van aangesloten instellingen en voor samenwerkingspartners. Het thema van de SURFnet Relatiedag is 'Open your mind and get connected'.

 • 08 jun 2016 tot en met 22 jun 2016

  MOOC Café blended learning: embedding practice

  Bijeenkomst - Op maandag 6 juni 2016 start op FutureLearn een MOOC met de titel Blended learning – embedding practice. SURFacademy organiseert rondom deze gratis online cursus een ‘MOOC Café’, waarbij we in 2 face-to-facebijeenkomsten doorpraten over de lesstof van de MOOC en de theorie vertalen naar de Nederlandse onderwijscontext. Leren van en met elkaar dus.

 • 09 jun 2016

  Seminar Optimale ondersteuning van videoproducties binnen onderwijsinstellingen

  Bijeenkomst - Instellingen bieden ondersteuning aan docenten en studenten wanneer zij video’s willen produceren. Maar welke uitdagingen komen hier bij kijken? Wat standaardiseer je, waar bied je ondersteuning op maat? Tijdens deze bijeenkomst op donderdag 9 juni 2016 laten instellingen zien hoe zij deze ondersteuning inrichten.

 • 10 jun 2016

  Innovation Challenge: studenten en docenten presenteren hun resultaten

  Bijeenkomst - 10 duo’s van studenten en docenten uit het hoger onderwijs experimenteerden de afgelopen 6 maanden met innovatieve ICT-toepassingen om het onderwijs te verbeteren en flexibel en gepersonaliseerd onderwijs te stimuleren. Zij wonnen eind 2015 10.000 euro in de Innovation Challenge en blikken op 10 juni terug op een experimenteel halfjaar.