Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 26 okt 2017

  Seminar Verder bouwen aan open science

  Bijeenkomst - Wat is de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek? Tijdens de Open Access Week organiseert SURFacademy het seminar ‘Verder bouwen aan open science’. Hierin gaan we in op deze vraag en praten we verder over het bouwen aan open praktijkgericht onderzoek.

 • 27 okt 2017

  SURF Edublogger Meet-up over open leermaterialen

  Bijeenkomst - SURF organiseert speciaal voor edubloggers op vrijdagochtend 27 oktober een Edublogger Meet-up met het thema 'Delen en hergebruik van open leermaterialen.'

 • 29 okt 2017 tot en met 04 nov 2017

  Studiereis Educause 2017 in Philadelphia (vol)

  Bijeenkomst - Van 29 oktober tot en met 4 november 2017 organiseert SURF een studiereis naar Educause 2017. Met meer dan 700 sprekers en 300 sessies is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. De studiereis is inmiddels vol en aanmelden is dus niet meer mogelijk.

 • 01 nov 2017

  U2CONNECT Repositories: technische bijeenkomst

  Bijeenkomst - In deze bijeenkomst van de Repositories-groep van U2CONNECT wordt specifiek de technologische kant van repositories onder de loep genomen.

 • 02 nov 2017

  Workshop Van plan naar projectvoorstel

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op donderdag 2 november krijg je handvatten aangereikt om te komen tot een overtuigend en volledig projectvoorstel voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Dit is een vervolg op de workshop Van idee naar plan van 13 oktober.

 • 06 nov 2017

  Research Data Handling

  Bijeenkomst - Welke diensten op het gebied van onderzoeksdata zijn er beschikbaar voor onderzoekers in Nederland? Experts van SURFsara en het Netherlands eScience Center geven een introductie in baasic data-skills.

 • 07 nov 2017 tot en met 08 nov 2017

  SURF Onderwijsdagen

  Bijeenkomst - SURF organiseert op 7 & 8 november 2017 de SURF Onderwijsdagen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (hbo en wo). Kennisnet zal voor het voortgezet onderwijs (vo), primair onderwijs (po) en mbo op een ander moment een evenement organiseren. Vanwege deze wijziging verandert de naam Dé Onderwijsdagen in de SURF Onderwijsdagen.

 • 08 nov 2017

  DTL-SURF Focus meeting: FAIR tooling

  Bijeenkomst - Diverse groepen in Nederland werken aan verschillende aspecten van de implementatie van FAIR in de tools die we gebruiken voor datamanagement. Deze bijeenkomst is een eerste poging om deze initiatieven samen te brengen.

 • 13 nov 2017 tot en met 15 nov 2017

  Training Transits I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 2,5 dag over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 16 nov 2017

  Workshop SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 16 november 2017 organiseert SURFacademy een eendaagse (SURF) Cloud training samen met haar partner Weolcan.

 • 21 nov 2017

  Bijeenkomst SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening SURFcumulus voor jouw instelling kan betekenen, wil je meer weten over de use-cases en ben je benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten? Kom naar de bijeenkomst op 21 november.

 • 22 nov 2017 tot en met 23 nov 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 november 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een (tweedaagse) Cloud workshop.

 • 22 nov 2017

  Bijeenkomst Draadvrije communicatie op de campus

  Bijeenkomst - We organiseren op woensdag 22 november een bijeenkomst over draadvrije communicatie op de campus. We delen onze visie, de UvA/HvA en VU vertellen over hun hierop aansluitende aanbesteding, en we gaan met elkaar in gesprek.

 • 28 nov 2017

  Seminar De weg naar hybride IT

  Bijeenkomst - Hoe moet je als instelling je datacenter en architectuur aanpassen om optimaal gebruik te maken van hybride IT? Tijdens de bijeenkomst ‘De weg naar hybride IT’ op 28 november 2017 krijg je antwoord op deze vraag en laten we voorbeelden van verschillende instellingen zien.

 • 30 nov 2017

  Seminar Is onderwijs logistiek?

  Bijeenkomst - De SIG Onderwijslogistiek organiseert samen met SURFacademy en de Wageningen Universiteit op donderdag 30 november de SIG-dag met als thema “Is Onderwijs Logistiek?”