Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 22 mei 2017 tot en met 24 mei 2017

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

 • 22 mei 2017 tot en met 23 mei 2017

  Peer-review training

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 mei 2017 organiseert SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een peer-review training.

 • 23 mei 2017

  Peer-review opfristraining

  Bijeenkomst - Op 23 mei 2017 organiseert SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een opfristraining voor peer-reviewers. Tijdens deze dag krijgen de deelnemers praktische oefening in het interviewen van betrokkenen en het opstellen van de eindrapportage.

 • 24 mei 2017

  Seminar What's next @SURFconext

  Bijeenkomst - Op woensdag 24 mei vindt een nieuwe editie van What's next @SURFconext plaats. Op deze dag word je weer bijgepraat over alle ontwikkelingen rondom SURFconext. Ook is er genoeg ruimte om de interactie met het SURFconext-team op te zoeken en samen een blik op de toekomst te werpen.

 • 29 mei 2017

  Seminar Open Science: the National Plan and you

  Bijeenkomst - Op 29 mei organiseert het Nationaal Platform Open Science aan de TU Delft een landelijk evenement voor onderzoekers, dat wordt geopend door demissionair staatssecretaris Sander Dekker. Onderzoekers geven op deze dag hun visie op de doelstellingen van het ‘Nationaal Plan Open Science’ en delen ervaringen met open science uit allerlei disciplines.

 • 30 mei 2017

  Workshop SURFmailfilter

  Bijeenkomst - Met SURFmailfilter hebben instellingen een service ter beschikking om spam en virussen uit hun mailverkeer te weren of te onderscheiden. Met de 'standaard' configuratie biedt SURFmailfilter al een goede werking. Er is echter nog veel meer mogelijk met SURFmailfilter.

 • 31 mei 2017

  Seminar back-up, restore en exitscenario voor Office 365 en Azure

  Bijeenkomst - Databeschikbaarheid en security- en informatiebeveiliging zorgen voor uitdagingen in het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat informatie goed beveiligd is en toch toegankelijk is en blijft voor gebruikers? In dit seminar vertellen specialisten over de Protect, Detect en Respond filosofie en hoe je om kunt gaan met de digitale transformatie.

 • 01 jun 2017 tot en met 04 jul 2017

  Cursus High Performance Computing & Big Data

  Bijeenkomst - Leer hoe je kan opschalen naar naar high performance computing (HPC)-faciliteiten!

 • 06 jun 2017

  Housingdag

  Bijeenkomst - Tijdens de housingdag op dinsdag 6 juni ga je in gesprek over trends en uitdagingen op het gebied van housing van netwerkapparatuur. Naast korte presentaties van SURFnet en instellingen, staat een open discussie op het programma.

 • 07 jun 2017

  Workshop Network Function Processing

  Bijeenkomst - Open-NFP organiseert op 7 juni de Dataplane Acceleration Developer Day Europe 2017. Deze dag vindt plaats bij SURFnet. In een hands-on workshop leer je werken met P4, een domein-specifieke taal voor netwerkprotocollen. P4 is o.a. geschikt voor experimenteren met nieuwe netwerkprotocollen en voor netwerkmonitoring.

 • 08 jun 2017

  Workshop SURFcumulus: Toelichting op businesscasetool

  Bijeenkomst - Op 8 juni houdt SURFnet een workshop over de businesscasetool voor SURFcumulus. Met deze tool maak je een eerlijke kostenvergelijking tussen de dienstverlening van SURFcumulus en andere datacenters.

 • 12 jun 2017

  Training SURFcumulus Cloud Management Portal

  Bijeenkomst - Op 12 juni houdt SURFnet een training over het SURFcumulus Cloud Management Portal (CMP). Via het CMP is het onder andere mogelijk virtuele machines aan te maken en te beheren en krijg je inzicht in je gebruik en de daarbij behorende kosten.

 • 13 jun 2017

  Seminar Datagebruik in het onderwijs: Hoe leren studenten?

  Bijeenkomst - Data zijn onmisbaar geworden om kunnen te sturen op studeergedrag, onderwijskwaliteit en op studiesucces. Hogeschool Windesheim organiseert om die reden, samen met SURFacademy, een seminar over het gebruik van data in het onderwijs.

 • 15 jun 2017

  SURF Research Boot Camp

  Bijeenkomst - Heb je je ooit afgevraagd hoe ICT jouw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met je data. Op donderdag 15 juni 2017 organiseren SURF en de Technische Universiteit Eindhoven een hele dag met workshops voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

 • 15 jun 2017 tot en met 16 jun 2017

  De HO-link conferentie 2017

  Bijeenkomst - Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni organiseren SURF, DUO en Stichting Studielink voor de 4e keer De HO-link conferentie 2017, in Noordwijkerhout. Het thema is Connect! waarin de mens achter de onderwijsondersteuning centraal staat. Aanmelden kan vanaf eind maart.