Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 02 dec 2016

  Roadshow onderwijsinnovatie en ICT: bezoek Windesheim

  Bijeenkomst - Met de roadshow onderwijsinnovatie & ICT organiseerde SURFacademy bezoeken aan onderwijsinstellingen met een inspirerend onderwijsinnovatieprogramma. Als deelnemer kon je zo een kijkje achter de schermen nemen en in gesprek gaan met je peers bij andere instellingen.

 • 05 dec 2016

  Bijeenkomst input jaarplan Onderwijsinnovatie met ICT

  Bijeenkomst - Het onderwijsprogramma van SURFnet heeft de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd op thema’s als learning analytics, digitale leeromgeving en digitaal toetsen. Vanaf 2017 staan het oplossen van uitdagingen uit de onderwijspraktijk in teams met verschillende expertises centraal. We nodigen instellingen van harte uit hier input voor te geven.

 • 07 dec 2016

  SURF-cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 7 december 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse cloudworkshop. Tijdens deze workshop hoor je het échte cloudverhaal zonder marketingpoespas. De cloud is niet meer weg te denken en tijdens deze workshop ontdek je wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 08 dec 2016

  Netwerkdag Open onderwijs en diversiteit: gelijke onderwijskansen vragen om ongelijk onderwijs

  Bijeenkomst - Tijdens deze netwerkdag van de SIG Open Education op donderdag 8 december staat de vraag centraal hoe open (online) onderwijs kan bijdragen aan diversiteit in het onderwijs: het faciliteren van verschillende leerbehoeftes en diversiteit in tempo en plaats van leren. Onder leiding van het SIG kernteam wisselen we ervaringen en meningen uit.

 • 08 dec 2016

  IBM Analytics Summit 2016

  Bijeenkomst - IBM organiseert op 8 december de IBM Analytics Summit 2016 bij IBM in Amsterdam. Business analytics, performance management en data privacy staan deze dag centraal. Leer meer inzichten uit data te halen en bekijk hoe je deze veilig inzet en beschermt.

 • 08 dec 2016 tot en met 09 dec 2016

  Digitaal toetsen: is jouw instelling er klaar voor?

  Bijeenkomst - Wat moet je allemaal uitzoeken en doen als je met digitaal toetsen aan de slag wilt? Op 8 en 9 december a.s. organiseert SURFacademy samen met de TU/e een tweedaagse die je meeneemt in belangrijke vraagstukken die je als instelling moet adresseren om digitaal toetsen succesvol in te zetten.

 • 08 dec 2016

  Quantified Student conferentie 2016

  Bijeenkomst - Op 8 december 2016 organiseert Parantion samen met QuantifiedStudent.nl en Fontys Hogescholen de Quantified Student conferentie. Ben je geïnteresseerd in studenten, ontwikkelen, IT en de relatie tussen (studie)gedrag en Big Data? Dan is deze bijeenkomst wat voor jou.

 • 08 dec 2016

  Seminar Gebruik van video bij blended learning

  Bijeenkomst - Op donderdag 8 december organiseren de SIG Media & Education en de SIG Blended Learning een gezamenlijk SURFacademy-seminar over het gebruik van video bij blended learning. Je krijgt handvatten aangereikt over toepassingen van video in het onderwijs. Ook komen verschillende good practices aan de orde.

 • 15 dec 2016

  SURFsara Super D Event

  Bijeenkomst - Het Super D event brengt wetenschap en technologie samen. Laat je op dit jaarlijkse event van SURFsara bijpraten over de nieuwste inzichten op het gebied van grootschalig rekenen en datamanagement.

 • 22 dec 2016 tot en met 23 dec 2016

  Cloudworkshop

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 december 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse cloudworkshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen doe je hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 19 jan 2017

  Webinar Microsoft Azure: wat kan ik ermee en hoe houd ik de kosten beheersbaar?

  Bijeenkomst - Op donderdag 19 januari 2017 organiseert SURFmarket, samen met Microsoft, een webinar over de mogelijkheden van Microsoft Azure in het onderwijs. Er is speciale aandacht voor het beheersen van de kosten en het inzetten van de mogelijkheden in de les.

 • 23 jan 2017

  Seminar aan de slag met bewerkersovereenkomsten

  Bijeenkomst - Voor instellingen is het belangrijk goede afspraken te maken met software- en cloudleveranciers die privacygevoelige informatie verwerken. Maar hoe leid je dit in goede banen?

 • 24 jan 2017 tot en met 27 jan 2017

  Studiereis Bett Show 2017

  Bijeenkomst - SURFnet organiseert voor professionals van innovatielabs bij onderwijsinstellingen een studiereis naar de Bett Show. Dit is een beurs en conferentie over de nieuwste trends en technologieën in ICT en onderwijs én de toepassing ervan. Leveranciers presenteren hun producten en diensten, en er zijn inhoudelijke praktische en strategische sessies.

 • 09 feb 2017 tot en met 10 feb 2017

  SURF Security- en Privacyconferentie

  Bijeenkomst - Deze conferentie wordt in samenspraak met SCIPR, SCIRT en SURFcert georganiseerd. Dit keer zijn we te gast bij Wageningen University & Research. Het thema van de conferentie is 'open en veilig samenwerken'.