Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 28 aug 2017 tot en met 30 sep 2017

  Online cursus supercomputing

  Bijeenkomst - In deze gratis online cursus leer je wat supercomputers zijn, hoe ze worden gebruikt en hoe we hun volledige rekenkracht kunnen inzetten voor wetenschappelijke doorbraken.

 • 06 sep 2017

  GEANNULEERD: Informatiebijeenkomst SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Hiervoor organiseren wij de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus.

 • 07 sep 2017

  GEANNULEERD: Training SURFcumulus: Cloud Management Portal

  Bijeenkomst - Op 7 september houdt SURFnet een training over het SURFcumulus Cloud Management Portal (CMP). Via het CMP kun je onder andere virtuele machines aanmaken en beheren en krijg je inzicht in je gebruik en de kosten.

 • 07 sep 2017

  GEANNULEERD: Workshop SURFcumulus: toelichting op businesscasetool

  Bijeenkomst - Op 7 september houdt SURFnet een workshop over de businesscasetool voor SURFcumulus. Met deze tool maak je een eerlijke kostenvergelijking tussen de dienstverlening van SURFcumulus en andere datacenters.

 • 14 sep 2017

  Workshop FAIR data

  Bijeenkomst - Op 14 september 2017 organiseert ePLAN een workshop voor wetenschappers en beleidsmakers over FAIR data. FAIR data verwijst naar data die Findable, Accessible, Interoperable en Reusable zijn, met als doel wetenschap transparanter, efficiënter en toegankelijker te maken.

 • 14 sep 2017

  SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 14 september 2017 organiseert SURFacademy een eendaagse (SURF) Cloud training samen met haar partner Weolcan.

 • 14 sep 2017

  Seminar Geavanceerde netwerktechnologieën en -concepten

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op donderdag 14 september een seminar Geavanceerde netwerktechnologieën en -concepten. Tijdens deze dag belichten we de technische aspecten van een aantal pilots en toepassingen van netwerktechnologieën binnen onderwijs en onderzoek. Aansluitend is een hands-on workshop over programmeertaal P4 en smart NICs.

 • 18 sep 2017

  Voorlichtingsbijeenkomst stimuleringsregeling Open en online onderwijs – pijler Online onderwijs

  Bijeenkomst - Op 18 september organiseert SURF een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. De regeling kent 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen. Deze voorlichtingsbijeenkomst gaat over de pijler Online onderwijs met als jaarthema 'Effectief toepassen van peer feedback en peer assessment in online onderwijs'.

 • 18 sep 2017

  Voorlichtingsbijeenkomst stimuleringsregeling Open en online onderwijs – pijler Open leermaterialen

  Bijeenkomst - Op 18 september organiseert SURF een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. De regeling kent 2 pijlers: Online onderwijs & Open leermaterialen. Deze voorlichtingsbijeenkomst gaat over de pijler Open leermaterialen.

 • 19 sep 2017 tot en met 20 sep 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 19 en 20 september 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse Cloud workshop.

 • 20 sep 2017

  Seminar Faciliteren van docenten(teams) bij blended learning

  Bijeenkomst - Hoe faciliteer je docenten(teams) bij blended learning? Doe je dat top-down of juist bottom-up? Hoe pakken onderwijsinstellingen dit aan en wat zijn hun lessons learned? In dit seminar op 20 september, georganiseerd door de SIG Blended learning, krijg je antwoorden op deze vragen. Dit seminar is een herhaling van het seminar van 18 mei.

 • 20 sep 2017

  Workshop Methodieken en tools voor blended learning

  Bijeenkomst - Hoe vind je de juiste blend voor jouw vak of opleiding? Welke methodieken en tools zijn er om tot een gedegen ontwerp voor blended learning te komen? In deze SURFacademy-bijeenkomst op 20 september, georganiseerd door de SIG Blended learning, herontwerp je in één van de workshops je eigen onderwijs aan de hand van een bepaalde methodiek of tool.

 • 21 sep 2017

  Bijeenkomst Open leermaterialen in vakcommunity's

  Bijeenkomst - Hoe initieer je het delen, hergebruiken en/of ontwikkelen van open leermaterialen binnen je vakcommunity? Hoe kan je het delen van leermaterialen inzetten om je community een impuls te geven? Je komt het te weten op de bijeenkomst Open leermaterialen in vakcommunity's op 21 september.

 • 22 sep 2017

  Workshop SURFmailfilter

  Bijeenkomst - Met SURFmailfilter hebben instellingen een service ter beschikking om spam en virussen uit hun mailverkeer te weren of te onderscheiden. Met de 'standaard' configuratie biedt SURFmailfilter al een goede werking. Er is echter nog veel meer mogelijk met SURFmailfilter.

 • 25 sep 2017

  Datamanagement met iRODS

  Bijeenkomst - iRODS is een datamanagement-middleware die de laatste tijd steeds populairder wordt. Deze workshop is een algemene introductie op deze technologie en het gebruik ervan.