Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 30 mei 2016

  Leer van wifi-expert David Coleman

  Bijeenkomst - David Coleman is Senior Mobility Leader - Knowledge Services bij Aerohive Networks, en vooral een autoriteit op het gebied van wifi. Op maandag 30 mei 2016 ontrafelt hij alle geheimen rond wifi voor het onderwijs en onderzoek.

 • 31 mei 2016

  Event IBM BusinessConnect 2016 over cognitive computing

  Bijeenkomst - Op 31 mei organiseert IBM ‘BusinessConnect 2016’ in de DeFabrique in Utrecht. Tijdens dit event ontdek je wat cognitive computing betekent voor het bedrijfsleven, welke voordelen er te behalen zijn en hoe je een cognitive business wordt.

 • 07 jun 2016

  SURFnet Relatiedag

  Bijeenkomst - De SURFnet Relatiedag wordt op dinsdag 7 juni bij TivoliVredenburg in Utrecht georganiseerd voor contactpersonen van aangesloten instellingen en voor samenwerkingspartners. Het thema van de SURFnet Relatiedag is 'Open your mind and get connected'.

 • 08 jun 2016 tot en met 22 jun 2016

  MOOC Café blended learning: embedding practice

  Bijeenkomst - Op maandag 6 juni 2016 start op FutureLearn een MOOC met de titel Blended learning – embedding practice. SURFacademy organiseert rondom deze gratis online cursus een ‘MOOC Café’, waarbij we in 2 face-to-facebijeenkomsten doorpraten over de lesstof van de MOOC en de theorie vertalen naar de Nederlandse onderwijscontext. Leren van en met elkaar dus.

 • 08 jun 2016

  Seminar Digitaal Ondertekenen

  Bijeenkomst - In het najaar van 2015 is een aantal mbo-instellingen gestart met een pilot waarin zij gebruik maakten van verschillende oplossingen voor digitaal ondertekenen. Op woensdag 8 juni 2016 organiseert SURFacademy een seminar waarin deze instellingen hun ervaringen delen en actuele vraagstukken rondom digitaal ondertekenen worden behandeld.

 • 09 jun 2016

  Seminar Optimale ondersteuning van videoproducties binnen onderwijsinstellingen

  Bijeenkomst - Instellingen bieden ondersteuning aan docenten en studenten wanneer zij video’s willen produceren. Maar welke uitdagingen komen hier bij kijken? Wat standaardiseer je, waar bied je ondersteuning op maat? Tijdens deze bijeenkomst op donderdag 9 juni 2016 laten instellingen zien hoe zij deze ondersteuning inrichten.

 • 10 jun 2016

  Innovation Challenge: studenten en docenten presenteren hun resultaten

  Bijeenkomst - 10 duo’s van studenten en docenten uit het hoger onderwijs experimenteerden de afgelopen 6 maanden met innovatieve ICT-toepassingen om het onderwijs te verbeteren en flexibel en gepersonaliseerd onderwijs te stimuleren. We blikken op 10 juni terug op een experimenteel halfjaar en Jim Stolze sluit de Innovation Challenge af.

 • 14 jun 2016

  Seminar Digitaal toetsen: beleid voor (veilig) digitaal toetsen

  Bijeenkomst - Op dinsdag 14 juni 2016 organiseert SURFacademy samen met de special interest group (SIG) Digitaal Toetsen een hands-on seminar over digitaaltoetsbeleid en veiligheid. Laat je inspireren door de ervaringen van de Hogeschool Utrecht en doe in workshops zelf ervaring op met het vormgeven van digitaaltoetsbeleid en fraudepreventie.

 • 16 jun 2016 tot en met 17 jun 2016

  De HO-link conferentie 2016

  Bijeenkomst - Bent u betrokken bij processen in of voor het hoger onderwijs die onderwijslogistiek, studentenadministratie, -organisatie en onderwijsbeleid raken? Kom dan naar de HO-link conferentie 2016 op 16 en 17 juni in Noordwijkerhout. HO-link conferentie 2016 belooft een inspirerende en toekomstgerichte editie te worden met het thema ‘Be Prepared’.

 • 21 jun 2016 tot en met 22 jun 2016

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 21 en 22 juni 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse Cloud workshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen doe je hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 28 jun 2016

  SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 28 juni 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse Cloud workshop. Tijdens deze workshop hoor je het échte cloudverhaal zonder marketing poespas. Je zult zien dat de cloud niet meer weg te denken is en je gaat ontdekken wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 30 jun 2016

  Workshop SURFnet-testbed

  Bijeenkomst - Op 30 juni 2016 organiseert SURFacademy een workshop over het SURFnet testbed. Hiermee kunnen ICT-specialisten en onderzoekers zelf experimenteren, bijvoorbeeld met SDN. Tijdens de workshop ga je hands-on aan de slag. Ook is er een brainstorm: waar is behoefte aan binnen het onderwijs- en onderzoeksveld? En waar moet het testbed aan voldoen?

 • 07 jul 2016

  Seminar Aan de slag met open access in het hbo

  Bijeenkomst - Universiteiten en hogescholen ondersteunen open access, maar de praktische uitvoering van open access roept ook vragen op. Daarom organiseert SURFacademy op donderdag 7 juli 2016 een seminar waarin je als deelnemer je kennis over open acces kunt bijspijkeren en kunt leren hoe je open access-doelstellingen in het hbo kunt realiseren.

 • 29 aug 2016 tot en met 01 sep 2016

  ICT4S

  Bijeenkomst - SURFsara is medeorganisator van de vierde internationale conferentie 'ICT 4 Sustainability' (ICT4S). Het thema van dit jaar is: 'Smart and Sustainable'. SURFsara-directeur Anwar Osseyran is General chair van de conferentie; relatiemanager Maurice Bouwhuis is Local chair.

 • 27 sep 2016 tot en met 30 sep 2016

  Studiereis digitaal toetsen naar E-ATP-conferentie in Lissabon

  Bijeenkomst - Van 27 tot en met 30 september organiseert SURFnet een studiereis naar de E-ATP-conferentie in Lissabon. Het thema is ‘Assessing and Developing Lifelong Learners’. De conferentie gaat onder meer in op de uitdaging om toetsen te ontwerpen die recht doen aan de beroepspraktijk en op het digitaal inzetten van verschillende toets- en vraagvormen.