Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 22 aug 2016

  Workshop Open onderwijsvormen toepassen voor docenten en onderwijsondersteuners

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op maandag 22 augustus 2016 leer je hoe je verschillende open vormen van onderwijs, zoals open educational resources (OER) en MOOC’s, in kan zetten op een manier die past bij je eigen onderwijsvisie. Naast een toelichting op de ‘basics van open’, pas je de opgedane kennis toe op een casus uit je eigen praktijk.

 • 29 aug 2016 tot en met 01 sep 2016

  ICT4S

  Bijeenkomst - De vierde editie van de internationale conferentie ICT 4 Sustainability (ICT4S). Voor onderzoekers en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid met een gedeelde belangstelling voor het inzetten van ICT voor duurzaamheid. Het thema van dit jaar is 'Smart and Sustainable'.

 • 07 sep 2016

  SURF-cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 7 september 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse cloudworkshop. Tijdens deze workshop horen deelnemers het échte cloudverhaal zonder marketingpoespas. De cloud is niet meer weg te denken en tijdens deze workshop ontdek je wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 08 sep 2016 tot en met 09 sep 2016

  Cloudworkshop

  Bijeenkomst - Op 8 en 9 september 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse cloudworkshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen doe je hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 20 sep 2016

  Informatiebijeenkomst nieuwe IaaS-dienstverlening van SURFnet — SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de nieuwe hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Kom naar de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus op dinsdag 20 september 2016.

 • 27 sep 2016 tot en met 30 sep 2016

  Studiereis digitaal toetsen naar E-ATP-conferentie in Lissabon

  Bijeenkomst - Van 27 tot en met 30 september organiseert SURFnet een studiereis naar de E-ATP-conferentie in Lissabon. Het thema is ‘Assessing and Developing Lifelong Learners’. De conferentie gaat onder meer in op de uitdaging om toetsen te ontwerpen die recht doen aan de beroepspraktijk en op het digitaal inzetten van verschillende toets- en vraagvormen.

 • 27 sep 2016

  Seminar Open access doen we samen

  Bijeenkomst - Hoe zorgen we dat in 2020 alle publicaties van het hbo open access toegankelijk zijn? Op dinsdag 27 september 2016 organiseert SURFacademy in samenwerking met Saxion, Windesheim, het NAI-hbo, de HKI, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een seminar rond deze ambitie.

 • 04 okt 2016

  Voorlichtingsbijeenkomst 3e ronde stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober organiseert SURFnet een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs naar aanleiding van de derde call for proposals. Je krijgt achtergrondinformatie en toelichting op de regeling en er is ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream.

 • 06 okt 2016

  Challenge day: Onderwijs op Maat

  Bijeenkomst - Onderwijsinstellingen willen snel in kunnen spelen op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs en de technologie om persoonlijk en flexibel onderwijs te realiseren. Tijdens dit SURFacademy-seminar nodigen we leveranciers uit te laten zien welke producten zij hebben om persoonlijk en flexibel onderwijs in het hoger onderwijs mogelijk maken.

 • 12 okt 2016

  Masterclass Adaptief toetsen

  Bijeenkomst - De SIG Digitaal Toetsen neemt je in deze masterclass op woensdag 12 oktober 2016 mee in verschillende manieren om adaptief te toetsen en hoe digitale systemen hierbij kunnen helpen. Samen met experts krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je een van de benaderingen meer diepgaand verkennen.

 • 13 okt 2016

  4th National eScience Symposium: Science in a Digital World

  Bijeenkomst - Tijdens dit netwerksymposium ontmoeten wetenschappers en onderzoekers uit verschillende vakgebieden en sectoren elkaar om te ontdekken hoe digitale technologie wetenschappelijk onderzoek versterkt. Naast een plenair programma wordt in vijf thematische sessies wereldklasse data-driven en compute-intensive onderzoek gepresenteerd.

 • 13 okt 2016

  Workshop Van idee naar plan

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs en heb je een (globaal) idee, maar heeft dit nog nadere uitwerking en bredere bespreking met alle betrokkenen nodig? Deze SURFacademy-workshop op donderdag 13 oktober biedt je hiervoor handvatten.

 • 13 okt 2016

  Workshop Open onderwijsvormen toepassen voor docenten en onderwijsondersteuners

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op donderdag 13 oktober 2016 leer je hoe je verschillende open vormen van onderwijs, zoals open educational resources (OER) en MOOC’s, in kan zetten op een manier die past bij je eigen onderwijsvisie. Naast een toelichting op de ‘basics van open’, pas je de opgedane kennis toe op een casus uit je eigen praktijk.

 • 23 okt 2016 tot en met 29 okt 2016

  Studiereis Educause 2016 in Anaheim

  Bijeenkomst - Van 23 tot en met 29 oktober 2016 organiseert SURF een studiereis naar Educause 2016: met 7.000 deelnemers is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. Educause vindt dit jaar plaats in Anaheim, California.

 • 27 okt 2016

  Workshop Van plan naar projectvoorstel

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs? Heb je je plan goed doordacht en wil je nu komen tot een overtuigend en volledig projectvoorstel, dat meteen een goede basis vormt voor uitvoering van je plan? Deze SURFacademy-workshop op donderdag 27 oktober biedt je hiervoor handvatten.