Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 01 jun 2017 tot en met 04 jul 2017

  Cursus High Performance Computing & Big Data

  Bijeenkomst - Leer hoe je kan opschalen naar naar high performance computing (HPC)-faciliteiten!

 • 29 jun 2017

  SIG Compute Resources for Life Science Research: the potential of GPU Computing

  Bijeenkomst - De Special Interest Group Compute Resources for Life Science Research organiseert bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen rond het gebruik van compute-faciliteiten voor lifesciencesonderzoek. Tijdens deze workshop belichten we de potentie van GPU-computing.

 • 03 jul 2017

  Seminar De Europese privacyverordening: een plan van aanpak

  Bijeenkomst - In het zicht van de nieuwe Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), willen veel organisaties hun privacy compliance verbeteren. SURF houdt hierover 3 kennissessies: op 9 mei, 19 september en 14 december. In de sessies wordt onder andere een implementatieplan voor de AVG behandeld.

 • 13 jul 2017

  Workshop Behoeften Security Operations Center (SOC)

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op donderdag 13 juli een discussiebijeenkomst over de behoeften rond een Security Operations Center (SOC). Het doel is om input te verzamelen over hoe we de informatiepositie en de 'cyberweerbaarheid' van de gehele onderwijs- en onderzoekssector het beste kunnen verbeteren.

 • 28 aug 2017 tot en met 30 sep 2017

  Online cursus supercomputing

  Bijeenkomst - In deze gratis online cursus leer je wat supercomputers zijn, hoe ze worden gebruikt en hoe we hun volledige rekenkracht kunnen inzetten voor wetenschappelijke doorbraken.

 • 19 sep 2017 tot en met 20 sep 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 19 en 20 september 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse Cloud workshop.

 • 20 sep 2017

  Seminar Faciliteren van docenten(teams) bij blended learning

  Bijeenkomst - Hoe faciliteer je docenten(teams) bij blended learning? Doe je dat top-down of juist bottom-up? Hoe pakken onderwijsinstellingen dit aan en wat zijn hun lessons learned? In dit seminar op 20 september, georganiseerd door de SIG Blended learning, krijg je antwoorden op deze vragen. Dit seminar is een herhaling van het seminar van 18 mei.

 • 28 sep 2017

  Seminar Challenge day 2017: bouw mee aan de digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Op de Challenge day 2017 laten leveranciers onderwijsinstellingen zien hoe hun producten bijdragen aan een flexibele digitale leeromgeving. Tijdens dit SURFacademy-seminar op donderdag 28 september presenteren zij de resultaten van hun pilots waarin ze hun producten gekoppeld hebben aan de SURF-demo-omgeving van de modulaire leeromgeving.

 • 05 okt 2017

  SURF Coöperatiedag

  Bijeenkomst - Op 5 oktober vindt de eerste SURF Coöperatiedag plaats, bedoeld voor leden en relaties van SURF. De SURF Coöperatiedag biedt een gevarieerd inhoudelijk programma. Ook is er voldoende ruimte voor nieuwe ontmoetingen én om bij te praten met oude bekenden. Omdat SURF in 2017 30 jaar bestaat, krijgt de coöperatiedag een feestelijk tintje.

 • 09 okt 2017

  Seminar Peer feedback en peer assessment in online onderwijs

  Bijeenkomst - Peer feedback en peer assessment zijn veelbelovend voor het persoonlijk en schaalbaar maken van online onderwijs. Door peers in te zetten blijft de begeleiding en toetsing van grote aantallen studenten uitvoerbaar voor docenten. In dit SURFacademy-seminar op 9 oktober hoor je wat hiervoor nodig is en hoe je dit op een goede manier inzet.

 • 26 okt 2017

  Seminar Verder bouwen aan open science

  Bijeenkomst - Wat is de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek? Tijdens de Open Access Week organiseert SURFacademy het seminar ‘Verder bouwen aan open science’. Hierin gaan we in op deze vraag en praten we verder over het bouwen aan open praktijkgericht onderzoek.

 • 29 okt 2017 tot en met 04 nov 2017

  Studiereis Educause 2017 in Philadelphia

  Bijeenkomst - Van 29 oktober tot en met 4 november 2017 organiseert SURF een studiereis naar Educause 2017. Met meer dan 700 sprekers en 300 sessies is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. Educause vindt dit jaar plaats in Philadelphia (Pennsylvania).

 • 07 nov 2017 tot en met 08 nov 2017

  SURF Onderwijsdagen

  Bijeenkomst - SURF organiseert op 7 & 8 november 2017 de SURF Onderwijsdagen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (hbo en wo). Kennisnet zal voor het voortgezet onderwijs (vo), primair onderwijs (po) en mbo op een ander moment een evenement organiseren. Vanwege deze wijziging verandert de naam Dé Onderwijsdagen in de SURF Onderwijsdagen.