Webinar Interoperabiliteit van toetssystemen

Datum: 07 OKT 2014 

Dit webinar behandelde het onderwerp interoperabiliteit van toetssoftware en het gebruik van standaarden daarbij. Centraal stond de vraag: Helpen standaarden als instellingen met verschillende toetssystemen gegevens willen uitwisselen?

Datum
07 okt 2014
Tijdstip
13:00-14:00
Locatie
Online
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Webinar

Vrijwel elke instelling voor hoger onderwijs zet digitaal toetsen in. Ook werken instellingen steeds vaker samen, bijvoorbeeld aan landelijke toets- en vragenbanken voor lerarenopleidingen, de gezondheidszorg en wiskunde en statistiek. Deze landelijke itembanken laten zich niet altijd gemakkelijk verenigen met de toetssoftware van de instelling. Veel universiteiten en hogescholen hebben behoefte om toetsmaterialen onderling uit te wisselen en lopen in de dagelijkse toetspraktijk tegen problemen aan.

Toetsmaterialen uitwisselen

Een instelling wil bijvoorbeeld graag een landelijke toets in haar eigen toetssysteem afnemen en niet in het systeem van het landelijke samenwerkingsverband. Op dit moment kan dat niet, omdat de items niet uitwisselbaar zijn. Een ander voorbeeld: twee instellingen met verschillende toetsystemen willen toetsitems van elkaar gebruiken. Dit lukt momenteel niet, omdat de items niet uitwisselbaar zijn.

Standaarden voor uitwisseling

In dit webinar gaf Pierre Gorissen, consultant bij Fontys Hogescholen, u inzicht in hoeverre standaarden kunnen helpen bij het oplossen van de uitwisselbaarheidsproblematiek. Ook gaf hij een overzicht van de bestaande standaarden.

Voor wie?

Het webinar was bedoeld voor projectleiders van toetsprojecten, beleidsmedewerkers, ICTO-adviseurs en ICT- adviseurs in het hoger onderwijs.

Het webinar is onderdeel van de SURFacademy-leergang Implementatie en organisatie van digitaal toetsen. U kunt dit webinar ook als los onderdeel volgen.

Lees ook: whitepaper LTI in het Nederlandse hoger onderwijs. 

Laatste wijziging op 10 okt 2014