Seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving

Datum: 24 SEP 2015 

Op 24 september 2015 organiseerde SURFacademy i.s.m. hogeronderwijsinstellingen het seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving: van losse bouwstenen naar één geheel. Tijdens de interactieve middag verkende SURF wat nodig is voor de leeromgeving van de toekomst, waarbij is ingezoomd op vraagstukken rondom toetsen en standaarden.

Datum
24 sep 2015
Tijdstip
12:30-17:00
Locatie
Apollo hotel City center, Vredenburg 14, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Veel instellingen hebben de ambitie hun onderwijs persoonlijker en flexibeler te maken. De digitale leeromgeving van de toekomst moet hierop kunnen inspelen. Deze leeromgeving zal bestaan uit meerdere componenten met een eigen functie, zoals toetsen, samenwerken en het beschikbaar maken van leermaterialen. Belangrijke vragen bij de ontwikkeling van de digitale leeromgeving van de toekomst zijn: welke componenten zijn er nodig om een leeromgeving daadwerkelijk persoonlijk en flexibel te maken? Wat is er nodig om de verschillende onderdelen te integreren of uitwisselbaar te maken? En meer specifiek: hoe kunt u het proces van toetsen en beoordelen hierin inbedden?

Belangrijke aandachtspunten zijn het gebruik van standaarden en API’s. We zoomden specifiek in op de integratie van toetssystemen binnen de digitale leeromgeving van de toekomst en de uitwisseling van toetsgegevens tussen systemen. Daarbij bespraken we de mogelijk rol van de QTI- en LTI-standaarden voor de onderwijspraktijk nu en in de toekomst.

Presentaties 

Voor wie?

Medewerkers die in de praktijk te maken hebben met de digitale leeromgeving, integratie- en uitwisselingsvraagstukken en inrichting van het toetsproces. Bijvoorbeeld ICTO-adviseurs, functioneel beheerders, informatiemanagers en projectleiders.

Laatste wijziging op 29 sep 2015