MOOC Café over blended learning

van 09 MRT 2016 tot 06 APR 2016 

Op 7 maart startte een MOOC over blended learning op FutureLearn. SURFacademy organiseerde rondom deze gratis online cursus een MOOC Café, waarbij in 3 face-to-facebijeenkomsten gezamenlijk werd gesproken over de lesstof van de MOOC en de theorie vertaalden naar de Nederlandse onderwijscontext van het mbo, hbo en wo. Leren van en met elkaar dus.

Datum
09 mrt 2016
Tijdstip
09:30-16:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

In de 3 bijeenkomsten op 9 maart, 23 maart en 6 april werkten we onder begeleiding van Nederlandse blended-learningexperts aan verdieping van de stof, inspiratie en discussie.

MOOC over blended learning

De MOOC ‘Blended Learning Essentials: Getting Started’ op FutureLearn is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de ins & outs van blended learning. Wat verstaan we onder blended learning? Wat zijn de voordelen? Welke leeromgevingen, tools en (open) leermaterialen zijn beschikbaar? En hoe ontwerpt u blended onderwijs? De MOOC liep van 7 maart tot en met 10 april 2016, en was opgebouwd uit vijf weken. Per week moesten deelnemers rekenen op ongeveer 3 uur studietijd voor het bestuderen van de online content.

MOOC Café: leren van en met elkaar

Uiteraard was iedereen vrij om de MOOC in zijn eigen tijd te volgen. Voor mensen die de online cursus liever met collega’s van andere Nederlandse onderwijsinstellingen volgden organiseerde SURFacademy een MOOC Café. Tijdens 3 face-to-facebijeenkomsten was er ’s ochtends ruimte om de content van de MOOC te bestuderen, voor het geval deelnemers daar niet in eigen tijd aan toe waren gekomen. In de middag bespraken deelnemers de theorie met elkaar, hoorden ze een praktijkvoorbeeld van een Nederlandse onderwijsinstelling en vertaalden ze de theorie vervolgens naar de Nederlandse context en hun eigen onderwijsinstelling. Als deelnemers  de stof van de MOOC liever in hun eigen tijd bestudeerden, konden ze ’s middags aanschuiven.

Voor wie?

Het MOOC Café was interessant voor docenten, ICT- en onderwijsprofessionals, beleidsmedewerkers, (project)managers en anderen in het mbo, hbo en wo die willen kennismaken met de mogelijkheden van blended learning. 

Presentaties 9 maart 2016

Thema: wat is blended learning en hoe bereid u zich daarop voor?

Presentatie 23 maart 2016

Thema: wat zijn interessante leeromgevingen, tools en (open) leermaterialen voor blended learning?

Presentaties 6 april 2016

Thema: hoe ontwerpt u blended onderwijs, en wat vraagt dat van studenten en docenten?

Video's 

Hieronder vindt u een video-opname van de presentatie van Hans van Bergen, gemaakt bij SURF op 6 april 2016 en een video van FutureLearn met meer informatie over de MOOC.  

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.
Laatste wijziging op 11 apr 2016