Seminar de Europese privacyverordening: een plan van aanpak

Datum: 09 MEI 2017 

In het zicht van de nieuwe Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), willen veel organisaties hun privacy compliance verbeteren. SURF houdt hierover 3 kennissessies: op 9 mei, 19 september en 14 december. De eerste sessie behandelt onder andere een implementatieplan voor de AVG.

Datum
09 mei 2017
Tijdstip
10:00-12:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Inhoud seminar

Waar begin je als het gaat om het implementeren van de privacyverordening? En hoe zorg je ervoor dat verbeterpunten ook daadwerkelijk worden doorgevoerd? Een structurele aanpak helpt om grip te krijgen én te houden op de verwerking van persoonsgegevens. Tijdens de sessie bespreken we allereerst de belangrijkste onderwerpen uit de privacyverordening. Daarna bespreken we aan de hand van een privacy ‘improvement plan’ hoe je stap voor stap het compliance niveau binnen de organisatie kan verbeteren en bewaken. We bespreken veel voorkomende issues en geven voorbeelden van concrete maatregelen die kunnen worden geïmplementeerd om die issues te adresseren. De eerste sessie wordt verzorgd door Niels Westerlaken van project Moore advocaten.

Programma

09:30 uur

Inloop

10:00 uur

Welkom SURF

10:15 uur Belangrijkste onderwerpen uit de privacyverordening (inclusief vragen)

11:00 uur

Pauze
11:20 uur Implementatie plan AVG
12:15 uur Einde 
12.30 uur Lunch 

Los van de kennissessies in de ochtend vindt op dezelfde dag in de middag het SCIPR Privacy Kwartaaloverleg plaats. Aankondiging en deelname voor het kwartaaloverleg verloopt via de SCIPR-lijst.

Voor wie?

De kennissessies zijn bedoeld voor degenen die kennis hebben van de belangrijkste begrippen binnen de privacy regulering en binnen de instelling enige ervaring hebben opgedaan met het toepassen hiervan; juristen, FG's, privacy-officers en anderen direct betrokken bij de implementatie van de AVG.

Inschrijven

Je kunt je via onderstaande link alleen inschrijven voor het seminar op 9 mei 2017. De volgende 2 bijeenkomsten worden apart op de website geplaatst en je kunt je hiervoor te zijner tijd inschrijven.

Indien je niet mee kunt luchen willen we je vragen je hiervoor per mail af te melden via de link >> afmelden lunch.