Training Transits II

van 22 MEI 2017 tot 24 MEI 2017 

SURFacademy organiseerde in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, ging dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde kwamen andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

Datum
22 mei 2017
Tijdstip
09:30-17:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Vanaf Euro 500,-. Zie onderstaand het kostenoverzicht.
Voorkennis nodig?
Nee
Deelnemers

Netwerkmonitoring, forensische analyse en meer
De training TRANSITS II richtte zich op meer ervaren leden van reeds functionerende CSIRT’s. We gingen in deze training vooral in op technieken voor netwerkmonitoring en forensische analyse. Daarnaast reikten we een aantal tools aan om de (menselijke) communicatie te verbeteren – die zo essentieel is juist in het CSIRT werk. Praktische oefeningen maken onderdeel uit van elk onderwerp dat behandeld wordt.

Aandacht voor eigen inbreng
De TRANSITS-training was een volledig driedaags programma voor 1 groep van maximaal 20 deelnemers. Daardoor was er veel aandacht voor eigen inbreng en vragen van de de cursisten. Door de samenwerking met NCSC-NL werden bovendien deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland verwacht , wat het leereffect vergrootte. Training en lunches kosten € 500 voor leden van SCIRT, € 750 voor overige leden van de SURF doelgroep en € 1000 voor niet-SURF deelnemers. Het gezamenlijke diner is inbegrepen.

Programma dag 1 & 2

9.00 uur

Inloop en koffie

09:30 uur

Aanvang programma

17:30 uur

Einde programma

18:00 uur

Gezamenlijk diner (Dag 1)

 

Programma dag 3 

09:00 uur

Inloop en koffie

09:30 uur

Aanvang programma

14:00 uur

Einde programma & uitreiking certificaten

 

Voor wie? 

De training was bestemd voor al diegenen die binnen de eigen instelling lid zijn van de lokale CSIRT, en al enige CSIRT werkervaring hebben. De training was voor 3/4 tamelijk (computer/netwerk-) technisch van aard. 

Kosten

  • SCIRT leden: € 500,-*
  • Niet SCIRT leden van op SURF aangesloten instellingen: € 750,-*
  • Niet op SURF aangesloten instellingen: € 1000,-*

*Alle prijzen zijn excl. BTW 

Lid worden van SCIRT is kosteloos voor leden van SURF. Kijk voor meer informatie op de SCIRT pagina

Laatste wijziging op 15 dec 2017