Workshop Social media als vak

Datum: 01 MEI 2017 

Hogescholen hebben het afgelopen jaar in samenwerking met Coosto en Upstream gewerkt aan een social media-leerprogramma voor het hoger onderwijs. Interesse om dit leerprogramma op te nemen in het curriculum? Dan kon je je aanmelden voor de workshop op maandag 1 mei 2017.

Datum
01 mei 2017
Tijdstip
12:00-15:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Gratis
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Workshop

Leerprogramma Social Media Analyse

Social media zorgt de laatste jaren voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Het vak ‘social media’ en dan met name ‘social media analyse’ in een curriculum blijft echter achter. Het achterblijven van ‘social media als vak’ heeft vooral te maken met de beschikbaarheid van praktijkdata en tools.

Marco Derksen (Upstream), Thierry Thijssen (Coosto) en enkele HBO-docenten vertelden je tijdens de workshop hoe zij social media als vak inzetten.

Programma  

13.00 uur Inloop, welkom en opening
13.30 uur Marco Derksen, oprichter van Marketingfacts en Upstream en tevens docent aan diverse hogescholen, opende het seminar met zijn visie op de marktontwikkelingen. Hij stond daarbij kort stil bij de vraag wat deze ontwikkelingen betekenen voor de marketing- en communicatiemedewerkers van morgen.
13.45 uur

Marco Derksen besprak de praktijkervaring van het leerprogramma in CO- en CE-opleidingen aan HAN, HHS en Hanzehogeschool. 

14.15 uur Korte pauze
14.30 uur Presentatie door Renée van Os  (Hogeschool Arnhem en Nijmegen)
15.00 uur Demo Coosto door Thierry Thijssen
15.30 uur Q&A en aansluitend een borrel

 

Voor wie

De workshop was interessant voor docenten die aan de slag gaan met social media analyse in hun colleges en meer wilden weten over de mogelijkheden van Coosto. Ook andere medewerkers van onderwijsinstellingen met aandacht voor communicatie en marketing waren van harte welkom. Tijdens de vorige workshops merkten we dat het onderwerp voornamelijk interessant is voor HBO-docenten en medewerkers.

Laatste wijziging op 02 mei 2017