Inspiratiemiddag Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?

Datum: 20 JUN 2017 

Welke trends kunnen bijdragen aan onderwijsinnovatie? En hoe gaan instellingen om met nieuwe innovaties en tegen welke issues lopen zij aan? Tijdens de SURFacademy-bijeenkomst 'Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?’ Op 20 juni hebben wij hier een middag aan gewijd.

Datum
20 jun 2017
Tijdstip
12:00-16:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Innovatie in het onderwijs

Technologische ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden. En innovatie gaat snel, dus waar spring je als onderwijsinstelling op in? En waarom lukt de ene innovatie wel en de andere niet? Wilfred Rubens, Jelmer de Ronde en de 5 projectleiders van de Innovation Challenge hebben voor een inspirerende middag gezorgd met stof tot nadenken en nieuwe ideeën. Ook was er voldoende ruimte voor vragen en discussie tijdens het innovatiecafé.

Winnaars Innovation Challenge delen hun ervaringen

Eind juni eindigen de innovatie-experimenten van de Innovation Challenge 2016/2017. De Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogescholen, de Hanzehogeschool Groningen, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden ontvingen een geldbedrag en kregen 6 maanden om hun experiment uit te voeren. Tijdens de inspiratiemiddag presenteerden zij de resultaten van hun experimenten, en vertelden waarom ze voor een bepaalde technologie kozen en wat er allemaal bij de implementatie komt kijken.

Voor wie?

Deze bijeenkomst was interessant voor iedereen die bezig is met innovatie in het onderwijs. Specifiek verwelkomden wij mensen van innovatielabs van onderwijsinstellingen.

Programma

12.00 uur Inloop & lunch
12.30 uur Opening
12.35 uur

Trends en impact door Wilfred Rubens, technology enhanced learning (pdf)

Op basis van het SURF-trendrapport nam Wilfred Rubens ons mee in de wereld van trends. Wat komt er kijken bij de implementatie van nieuwe innovaties en wat zijn de gevolgen als je wel of niet inspringt op een trend?

13.20 uur

Issues rond innovatie door Jelmer de Ronde, SURFnet (pdf)

SURFnet experimenteert met een nieuwe innovatieaanpak. De centrale vraag daarbij is: hoe kan SURFnet innovatief zijn en zijn medewerkers stimuleren nieuwe ideeën en diensten te bedenken die onderwijsinstellingen verder helpen? In dit onderdeel kwam aan bod hoe deze nieuwe aanpak binnen SURFnet ontwikkeld wordt.

13.40 uur

 Inspiratie Innovation Challenge

14.15 uur Pauze
14.45 uur

Inspiratie Innovation Challenge

15.35 uur

Innovatiecafé onder leiding van Remco Rutten, SURFnet (pdf)
In gesprek met innovatielabs over innovatie en de bijbehorende issues.

16.15 uur Round-up van de middag door Ivo Reints, SURFnet
16.30 uur

Afsluiting en borrel
Tijdens de borrel kon je de demo’s van de 5 Innovation Challenge-projecten bekijken.

 

Meer informatie

Video

Vitual Reality Courtroom: bringing the courtroom to you (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Accept third party cookies to view this content.

 

Laatste wijziging op 22 jun 2017