Seminar Challenge day 2017: bouw mee aan de digitale leeromgeving

Datum: 28 SEP 2017 

Op de Challenge day 2017 laten leveranciers onderwijsinstellingen zien hoe hun producten bijdragen aan een flexibele digitale leeromgeving. Tijdens dit SURFacademy-seminar op donderdag 28 september presenteren zij de resultaten van hun pilots waarin ze hun producten gekoppeld hebben aan de SURF-demo-omgeving van de modulaire leeromgeving.

Datum
28 sep 2017
Tijdstip
09:30-17:00
Locatie
Cinemec, Utrecht
Kosten
geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Modulair opgebouwde leeromgeving

Onderwijsinstellingen hebben de ambitie om gepersonaliseerd en flexibel onderwijs aan te bieden, onderwijs dat zo goed mogelijk aansluit bij de leerbehoeften van de individuele student. Hiervoor is een leeromgeving nodig die eenvoudig aan te passen en uit te breiden is, zodat een onderwijsinstelling in kan spelen op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs, beroepsdomeinen en technologie. Een modulair opgebouwd systeem, waarin tools en applicaties makkelijk te integreren en uit te wisselen zijn, lijkt de toekomst te hebben.

De challenge voor leveranciers

SURF heeft leveranciers uitgedaagd om onderwijsinstellingen te laten zien hoe hun producten bijdragen aan een flexibele leeromgeving door een pilot te doen in de SURF-demo-omgeving van de modulaire digitale leeromgeving. 9 leveranciers (zie verderop) zijn gestart met een pilot en koppelen hun producten aan de SURFnet-demo-omgeving (infographic) met behulp van de gangbare standaarden. Zij bouwen samen met SURF een modulaire digitale leeromgeving die bestaat uit diverse componenten.

De onderwijspraktijk

Op de Challenge day 2017 zal SURF samen met de 9 leveranciers aan de hand van een realistische use case presenteren hoe de modulaire digitale leeromgeving in de praktijk kan werken. Zij zullen hierbij zowel ingaan op vragen vanuit het onderwijs als vanuit de technologie:

  • hoe werkt de modulaire digitale leeromgeving precies voor docenten en studenten?
  • hoe gebruiksvriendelijk is de samengestelde modulaire leeromgeving?
  • wat is de meerwaarde voor het onderwijs?
  • hoe werken de verschillende standaarden?
  • hoe zijn de koppelingen gemaakt?
  • waar liepen leveranciers tegenaan bij het implementeren van de standaarden?

Deelnemende leveranciers

Programma

Nadere informatie over het programma volgt.

Voor wie

Deze bijeenkomst is interessant voor medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs die zich bezighouden met de inrichting van de flexibele en persoonlijke leeromgeving of met flexibilisering van het onderwijs. De gebruikte use case is gebaseerd op het hoger onderwijs.

Meer informatie over de modulair opgebouwde digitale leeromgeving:

Inschrijven en annuleren

Lees of je kunt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURFacademy-bijeenkomsten.