Informatiebijeenkomst SURFcumulus

Datum: 06 SEP 2017 

Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Hiervoor organiseren wij de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus.

Datum
06 sep 2017
Tijdstip
10:00-12:00
Locatie
SURFnet, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Voorlichtingsbijeenkomst

Inhoud

SURFcumulus is de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet en levert een geïntegreerd aanbod van IaaS- en virtualisatiediensten voor instellingen. De essentie van SURFcumulus is dat onder de beste condities een breed spectrum van IaaS-leveranciers wordt samengebracht, waarbij het operationeel beheer van de platformen en de regievoering uit handen van de instelling genomen wordt. Op deze manier worden de leden van SURF maximaal ontzorgd.

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we alles over deze dienstverlening, die voor alle op SURFnet aangesloten instellingen gefaseerd beschikbaar komt. We geven ook een korte demonstratie van het Cloud Management Portal; het portaal waarin je virtuele machines en applicaties kunt opzetten en meerdere IaaS-leveranciers beheert.

Voor wie?

Organisaties kunnen SURFcumulus afnemen als ze zijn aangesloten bij SURFnet. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor mensen die op beleidsniveau (mee)denken over het al dan niet afnemen van SURFcumulus, zoals:

  • IT-directeuren
  • IT-managers belast met de sourcingstrategie
  • Beleidsmakers en projectmanagers in IT
  • Beheerders en andere medewerkers binnen de afdeling IT of Facility

Meer informatie

De bijeenkomst gaat door bij minimaal twintig deelnemers. Aanmelden is gratis, maar niet vrijblijvend: als je je inschrijft, rekenen wij op je komst.