Workshop SURFcumulus: toelichting op businesscasetool

Datum: 07 SEP 2017 

Op 7 september houdt SURFnet een workshop over de businesscasetool voor SURFcumulus. Met deze tool maak je een eerlijke kostenvergelijking tussen de dienstverlening van SURFcumulus en andere datacenters.

Datum
08 jun 2017
Tijdstip
10:00-12:00
Locatie
SURF - Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Ja
Type onderwerp
Praktische vaardigheden
Soort bijeenkomst
Workshop

Inhoud

Tijdens de workshop krijg je een toelichting op het gebruik van de businesscasetool voor SURFcumulus. De tool is ontwikkeld om op eenduidige wijze vergelijkingen te maken tussen de prijs van SURFcumulus en de prijzen van andere aanbieders. Op die manier weet je zeker dat je ook alle bijkomende kosten - zoals elektriciteit, manuren en kosten voor backups - meeneemt. De businesscasetool is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht in opdracht van SURFnet.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor instellingen die interesse hebben in de dienst SURFcumulus van SURFnet en inzicht willen krijgen in de kostenafweging. Je hebt enige voorkennis van SURFcumulus en IaaS-dienstverlening nodig. Deelname is alleen mogelijk voor personen die werken bij een bij SURFnet aangesloten instelling.

Programma

  1. Inleiding en historie
  2. Toelichting op de uitgangspunten van de businesscasetool
  3. Werkwijze van de businesscasetool
  4. Demonstratie van de tool
  5. Vragen

De workshop gaat door bij minstens 10 inschrijvingen. Aanmelden is gratis, maar niet vrijblijvend: als je je inschrijft en een bevestiging ontvangt, rekenen wij op je komst.