Learning community Digitale leeromgeving - VOL

van 22 JUN 2018 tot 14 SEP 2018 

Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor deze learning community.

Datum
15 mei 2018
22 jun 2018
14 sep 2018
Tijdstip
10:00-16:00
10:00-16:00
10:00-16:00
Locatie
SURF-kantoor, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Leergang

Deze bijeenkomst is helaas vol. Je kunt je niet meer inschrijven.

 

Wat ga je doen in de learning community?

De learning community bestaat uit maximaal 20 deelnemers vanuit verschillende instellingen. Je komt 3 keer bij elkaar. Het doel is om een beleidsdocument, visie of plan van aanpak te ontwikkelen waarmee jij zelf binnen je instelling verder kunt. De bijeenkomsten duren een dag en bestaan uit een mix van presentaties, casusbesprekingen en interactieve werkvormen. Je maakt gebruik van kennis en tools die door SURF zijn ontwikkeld. Daarnaast breng je je eigen kennis en ervaring in en profiteer je van de kennis en ervaring van de andere deelnemers. Nico Juist, Lianne van Elk en Marieke de Wit begeleiden de bijeenkomsten vanuit SURF. De leden van de special interest group DLWO zullen ook onderdelen van de bijeenkomsten verzorgen.

Onderwerpen learning community Digitale leeromgeving

Het samenstellen, werkend houden en innoveren van de digitale leeromgeving vraagt om kennis over:

  • onderwijsprocessen
  • onderwijslogistiek
  • digitale didactiek
  • informatiekunde
  • ICT-architectuur
  • wet- en regelgeving.

In de leergang komen deze onderwerpen allemaal aan de orde. De focus en mate van diepgang bepalen we op basis van individuele intakegesprekken en gezamenlijk met de groep.

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor iedereen die zich binnen het hoger onderwijs bezighoudt met het doorontwikkelen van de digitale leeromgeving.

Tijdsinvestering

De inschatting is dat je, naast de bijeenkomsten, ongeveer 40 uur bezig bent met het maken van je beleidsplan, visiestuk of plan van aanpak (ca. 5 A4).

Data

  • bijeenkomst 1: dinsdag 15 mei
  • bijeenkomst 2: vrijdag 22 juni
  • terugkomdag: vrijdag 14 september

Meer informatie

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze learning community.

Laatste wijziging op 18 jun 2018