Seminar Programmeren integreren in het onderwijs - GEANNULEERD

Datum: 23 MEI 2018 

Op 23 mei verzorgt Felienne Hermans, winnaar van de SURF Onderwijsawards 2017, een seminar over Programmeren integreren in het onderwijs. Felienne vraagt aandacht voor goed ICT-onderwijs om de ICT-skills van toekomstige studenten te verbeteren. Ben jij een (toekomstige) docent en wil jij programmeren graag inzetten in jouw onderwijs? Meld je aan!

Datum
23 mei 2018
Tijdstip
09:30-14:00
Locatie
SURF-kantoor Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Praktische vaardigheden
Soort bijeenkomst
Seminar

Deze bijeenkomst is helaas geannuleerd.

 

ICT-skills van toekomstige studenten

In samenwerking met SURF verzorgt Felienne Hermans dit seminar speciaal voor (toekomstige) docenten in het basis en voortgezet onderwijs. Zij wil jou enthousiast maken om programmeren te integreren in je eigen vakgebied, zodat ook jij een bijdrage kan leveren aan de ICT-skills van toekomstige studenten. Felienne Hermans werkt aan de TU Delft als docent software engineering, en zet zich daarnaast in voor programmeeronderwijs aan zoveel mogelijk kinderen. Ze is betrokken bij vele projecten rondom coderen en kinderen o.a. DigiLeerkracht, leerlijn computational thinking van Future.nl, First Lego League en de Roboticaclub Rotterdam.

Kennismaken met concept en basisprincipes

Deze ochtend gaan we aan de slag met verschillende manieren om programmeren te integreren in het onderwijs. Op verschillende manieren kijken we hoe bijvoorbeeld taalproblemen en kunstopdrachten opgelost kunnen worden door gebruik te maken van computertechnologie. Je maakt kennis met het concept en je leert de basisprincipes kennen om er zelf mee aan de slag te gaan. In de workshoprondes maak je bijvoorbeeld kennis met Jupyter Notebooks, Microbit, Scratch en robots van mbot en ozobot. We hopen vooral dat je na deze bijeenkomst zelf enthousiast bent om deze vaardigheden verder te ontwikkelen en het inzet in jouw eigen onderwijs.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor docenten, en voor studenten van docentopleidingen. Dit kunnen zowel de PABO's zijn, maar ook docentopleidingen in het VO. Je hoeft geen voorkennis te hebben van programmeren. Andere geïnteresseerden zijn altijd welkom om zich aan te melden.

Programma

Tijdens het seminar worden ook enkele praktische workshops gegeven. Felienne geeft zelf een workshop over het integreren van programmeren in het onderwijs. Daarnaast geeft Pauline Maas (van 4pip) een workshop over Microbit, kun je bij Mathijs Kattenberg (SURF) hands-on ervaren hoe je JupyterHub kunt inzetten voor het maken, geven en beoordelen van lesmateriaal en verzorgen Arla Bultink en Anniek de Wilde, zelf studenten aan de PABO, een workshop waar ze hun kennis van programmeren in het onderwijs delen. Het definitieve programma volgt nog.

Laatste wijziging op 15 mei 2018