Leergang Itembanken

van 29 JUN 2018 tot 23 NOV 2018 

Heeft jouw instelling een toetsapplicatie aangeschaft? Dan is de volgende stap: hoe realiseer je een gestructureerde itembank voor toetsvragen, waar docenten graag mee werken? Wil jij actief aan de slag met een toets- en vragenbank binnen je instelling en wil je hierin samenwerken met collega’s van andere instellingen? Schrijf je dan in.

Datum
29 jun 2018
28 sep 2018
23 nov 2018
Tijdstip
10:00-16:00
10:00-16:00
10:00-16:00
Locatie
SURF-kantoor Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Ja
Soort bijeenkomst
Leergang

Wat ga je doen in de leergang?

Als vervolg op het handboek ‘In vijf stappen naar een itembank’ organiseren we de leergang Itembanken, waarin je dieper op de materie ingaat en kunt werken aan je eigen casus. De leergang biedt plaats aan maximaal 12 deelnemers vanuit verschillende instellingen. Je komt 3 keer bij elkaar. Het doel is om een projectplan te ontwikkelen samen met docenten en een opleidingsdirecteur, waarmee jij zelf binnen je instelling verder kunt. De bijeenkomsten duren een dag en bestaan uit een mix van presentaties, casusbesprekingen en interactieve werkvormen. Je maakt gebruik van het handboek, je brengt je eigen kennis en ervaring in en je profiteert van de kennis en ervaring van de andere deelnemers. Daarnaast werk je gedurende de leergang samen met mede-deelnemers aan een gemeenschappelijke vragenbank over toetsing om het zelf te ervaren: practice what you preach.

De leergang wordt verzorgd door Silvester Draaijer en Michiel van Geloven. Silvester is onderwijskundig adviseur aan de VU en expert op het terrein van digitaal toetsen. Michiel heeft in zijn rol als extern adviseur meerdere jaren ervaring bij het implementeren van digitaal toetsen bij diverse hogescholen en universiteiten.

Voor wie?

Deze leergang is bedoeld voor centrale of decentrale (onderwijskundige) adviseurs en ondersteuners die docenten begeleiden bij de professionalisering van toetsen en de digitalisering daarvan. Let op: We hebben maar plek voor 12 deelnemers, maximaal 2 deelnemers per instelling, dus schrijf je snel in.

Programma op hoofdlijnen

  • Bijeenkomst 1: Introductie op het thema; aanzet voor je eigen projectplan; praktijkcasus; het verschil tussen een itembak en een itembank.
  • Bijeenkomst 2: Hands-on werken met een itembank het indelen ervan; praktijkcasus; omgaan met reacties van docenten.
  • Bijeenkomst 3: Afronding en presentatie van je eigen, overtuigende plan
  • Tussentijds werk je aan je eigen plan en krijg je enkele concrete opdrachten mee. In het programma is veel aandacht voor de praktijk van de deelnemers.
  • Tenslotte kun je meewerken aan een gezamenlijke presentatie op de Technology Enhanced Assessment Conference in Amsterdam op 10 en 11 december 2018.

Data

  • Bijeenkomst 1: 29 juni 2018
  • Bijeenkomst 2: 28 september 2018
  • Bijeenkomst 3: 23 november 2018
Laatste wijziging op 11 jun 2018