Informatiebijeenkomst over standaardenorganisatie IMS Global

Datum: 02 JUL 2018 

Op maandag 2 juli organiseerde SURF een informatiebijeenkomst over standaardenorganisatie IMS Global met spreker Colin Smythe, strategisch architect bij IMS Global.

Datum
02 jul 2018
Tijdstip
10:00-13:00
Locatie
SURF-kantoor Utrecht
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Voorlichtingsbijeenkomst

Welke standaarden zijn relevant voor hoger onderwijs?

Colin Smythe is strategisch architect bij IMS Global. Hij is verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de standaarden die bij IMS Global zijn ondergebracht. Colin gaf tijdens de informatiebijeenkomst meer informatie over wat IMS Global is en wat de ontwikkelingen zijn in het werkgebied van IMS. Het was een inhoudelijke sessie, waarbij hij ook inging op de voor het hoger onderwijs meest relevante standaarden en specificaties.

Bekijk de sheets van de presentaties

Participatie in werkgroep

Eind 2017 is een werkgroep ingericht met experts op het gebied van onderwijsstandaarden, waarin we ervaringen uitwisselen over de standaarden van IMS Global en kijken hoe we invloed kunnen uitoefenen op deze standaarden. Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar technisch inhoudelijke mensen die het interessant vinden om hierover mee te denken en op termijn eventueel een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan de technische werkgroepen van IMS Global. Voor meer informatie neem je contact op met Nynke de Boer via nynke.deboer@surfnet.nl

Over IMS Global

IMS Global beheert een suite van standaarden die erop gericht zijn om binnen het onderwijsveld informatie uit te wisselen en applicaties te koppelen. Denk daarbij aan LTI voor het koppelen van applicaties, aan QTI voor het uitwisselen van toetsvragen en aan OneRoster voor het delen van student- en roosterinformatie. Ook beheert IMS Global de standaarden Open Badges en Caliper (learning analytics).

Laatste wijziging op 06 jul 2018