Webinar Een veilige IdP, een veilig idee

Datum: 25 SEP 2018 

Als identityprovider vergroot je de veiligheid van jouw gebruikers en héél SURFconext met een sterk loginscherm, een strak toekenningsbeleid voor accounts en goede voorbereiding op beveiligingsincidenten. Tijdens het webinar ‘Een veilige IdP, een veilig idee’ op 25 september 2018 hoor je wat je precies kunt doen en waarom dat belangrijk is.

Datum
25 sep 2018
Tijdstip
12:30-13:00
Locatie
YouTube
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Webinar

Beveilig SURFconext in drie stappen

SURFconext kent bijna 200 identityproviders en heeft 1,3 miljoen gebruikers. Als een hacker bij 1 account weet binnen te komen, heeft ‘ie al ingangen om SURFconext verder aan te vallen. Daarom is het belangrijk dat álle identityproviders werken aan een veilig en betrouwbaar SURFconext. Tijdens het webinar ‘Een veilige IdP, een veilig idee’ krijg je daar handvatten voor:

  1. Richt het loginscherm voor je gebruikers op een veilige en vertrouwde manier in. Dat begint al met het kiezen van een logische URL en het (correct) toepassen van https.
  2. Geef alleen accounts aan natuurlijke, identificeerbare gebruikers die binnen de doelgroep vallen en ken hun de juiste attribuutwaarden toe.
  3. Zorg ervoor dat je bij beveiligingsincidenten snel en effectief kunt reageren.

Thijs KinkhorstThijs Kinkhorst (zie foto) licht deze punten toe. Hij is technisch productmanager van SURFconext en kernellid van SURFcert, de dienst die 24x7 ondersteuning biedt bij beveiligingsincidenten. Tijdens het webinar kun je hem vragen stellen.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen die SURFconext gebruiken en dus identityprovider zijn. Het is met name interessant als je je bezighoudt met techniek of beleid rondom SURFconext en (mede)verantwoordelijk bent voor de inrichting en veiligheid van het loginscherm.

Hoe doe je mee?

Heel simpel: zorg dat je op 25 september om 12.30 uur klaar zit en surf naar de webinarpagina (YouTube). Het webinar duurt maximaal een half uur. In het videovenster zie je de sprekers en onze presentaties. In het chatvenster op de pagina kun je tijdens het webinar reageren en vragen stellen. Daarvoor heb je een Google-account nodig (aanmaken).

Zet in je agenda: webinars over SURFconext

Dit najaar houden we elke maand een webinar over een SURFconext-onderwerp. De volgende webinars zijn op 23 oktober, 20 november en 18 december, telkens om 12.30 uur.

Laatste wijziging op 02 sep 2018