Webinar Een veilige IdP, een veilig idee

Datum: 25 SEP 2018 

Als identityprovider vergroot je de veiligheid van jouw gebruikers en héél SURFconext met een sterk loginscherm, een strak toekenningsbeleid voor accounts en goede voorbereiding op beveiligingsincidenten. In dit webinar vertellen we wat je precies kunt doen en waarom dat belangrijk is.

Datum
25 sep 2018
Tijdstip
12:30-13:00
Locatie
YouTube
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Webinar

(Terug)kijken

Bekijk het webinar hieronder of op YouTube.

Accept third party cookies to view this content.

Verder lezen

Lees meer over technische beveiliging:

Lees meer over de juiste accounts:

Lees meer over handelen bij incidenten:

Vragen? Je kunt ons altijd mailen op support@surfconext.nl.

Beveilig SURFconext in drie stappen

SURFconext kent bijna 200 identityproviders en heeft 1,3 miljoen gebruikers. Als een hacker via een IdP weet binnen te komen, kan hij dit als springplank gebruiken. Daarom is het belangrijk dat álle identityproviders werken aan een veilig en betrouwbaar SURFconext. Tijdens het webinar ‘Een veilige IdP, een veilig idee’ krijg je daar handvatten voor:

  1. Richt het loginscherm voor je gebruikers op een veilige en vertrouwde manier in. Dat begint al met het kiezen van een logische URL en het (correct) toepassen van https.
  2. Geef alleen accounts aan natuurlijke, identificeerbare gebruikers die binnen de doelgroep vallen en ken hun de juiste attribuutwaarden toe.
  3. Zorg ervoor dat je bij beveiligingsincidenten snel en effectief kunt reageren.

Thijs Kinkhorst licht deze punten toe. Hij is technisch productmanager van SURFconext en kernellid van SURFcert, de dienst die 24x7 ondersteuning biedt bij beveiligingsincidenten.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen die SURFconext gebruiken en dus identityprovider zijn. Het is met name interessant als je je bezighoudt met techniek of beleid rondom SURFconext en (mede)verantwoordelijk bent voor de inrichting en veiligheid van het loginscherm.

Zet in je agenda: webinars over SURFconext

Dit najaar houden we elke maand een webinar over een SURFconext-onderwerp. De volgende webinars zijn op 23 oktober, 20 november en 18 december, telkens om 12.30 uur.

Laatste wijziging op 28 sep 2018