Seminar Samenwerken aan open leermaterialen in vakcommunity’s

Datum: 01 OKT 2018 

Hoe initieer en stimuleer je het open delen, hergebruiken en/of ontwikkelen van leermaterialen binnen je vakcommunity? Tijdens het seminar op 1 oktober hoor je ervaringen uit de praktijk, kom je in gesprek met experts en zet je eerste stappen op weg naar je eigen succesvolle vakcommunity.

Datum
01 okt 2018
Tijdstip
09:30-14:30
Locatie
SURF-kantoor, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Vakdocenten laten bouwen aan collecties van open leermaterialen

Vakdocenten die binnen instellingsoverstijgende, domeinspecifieke samenwerkingsverbanden (vakcommunity's) samenwerken, kunnen gemakkelijk leermaterialen uitwisselen en een relevante collectie samenstellen en onderhouden. Maar hoe initieer en stimuleer je het open delen, hergebruiken en/of ontwikkelen van leermaterialen binnen een vakcommunity? Welke activiteiten dragen bij aan kwalitatief goede leermaterialen? Tijdens het seminar ‘Samenwerken aan open leermaterialen binnen vakcommunity’s’ gaan we in op deze vraagstukken.

Praktijkervaringen van vakcommunity’s

Tijdens de bijeenkomst hoor je ervaringen van vakcommunity's die hergebruik van open leermateriaal op de agenda hebben staan. Ook vertellen ze je hoe zij hun community hebben opgezet én hoe ze hem actief houden! Naast de praktijkvoorbeelden gaan we uitgebreid met elkaar in gesprek in rondetafelgesprekken. Dit biedt volop inspiratie om aan de slag te gaan met je eigen casus.

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor mensen die leermaterialen willen delen, hergebruiken en/of ontwikkelen binnen samenwerkingsverbanden en overwegen om een projectvoorstel in te dienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, pijler Open leermaterialen. We nodigen je uit om samen met collega's uit je vakcommunity te komen, zodat je op de bijeenkomst samen kunt werken aan de doelen van de community rond het delen, hergebruiken en ontwikkelen van leermaterialen.

Ook als er nog geen vakcommunity is in jouw vakgebied, maar je wilt wel iets gaan doen met open leermaterialen, dan ben je van harte welkom. Verder is de bijeenkomst interessant voor didactische ondersteuners en docenten.

Meer informatie

Inschrijven en annuleren

Laatste wijziging op 06 jul 2018