Workshop Van idee naar plan

van 16 OKT 2018 tot 01 NOV 2018 

Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019 en heb je nog weinig ervaring met het uitwerken van projectplannen? Tijdens de SURFacademy-workshops op 16 oktober en 1 november krijg je handvatten aangereikt voor het schrijven van je projectplan.

Datum
16 okt 2018
Tijdstip
10:00-13:00
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Praktische vaardigheden
Soort bijeenkomst
Workshop

2 workshops ter voorbereiding op de subsidieaanvraag Open en online onderwijs

SURFacademy biedt 2 workshops aan om instellingen te ondersteunen bij het voorbereiden van een subsidieaanvraag voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Onder leiding van een ervaren workshopleider krijg je in de eerste workshop ‘Van idee naar plan’ handvatten aangereikt om van een idee tot een weldoordacht plan te komen. In de tweede workshop ‘Van plan naar projectvoorstel’ op donderdag 1 november ga je je plan omzetten naar een projectvoorstel.

Let op: de workshops zijn niet los van elkaar te volgen. Als je je voor deze workshop inschrijft, meld je je ook gelijk aan voor de workshop van 1 november.

Voor wie?

De workshops hebben plaats voor 20 deelnemers. De workshops zijn bedoeld voor medewerkers uit het hoger onderwijs die een projectvoorstel in willen dienen voor de pijler Online onderwijs en/of de pijler Open leermaterialen van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Binnen de pijler Open leermaterialen is samenwerken met partnerinstellingen een voorwaarde, waardoor het samen volgen van de workshops nuttig kan zijn.

Programma

Workshop deel I. ‘Van idee naar plan’ – 16 oktober 2018, 10.00 - 13.00 uur

Heb je een (globaal) idee, maar heeft het nog uitwerking of aanscherping nodig? Of zou je het aan anderen willen voorleggen? Tijdens de workshop ‘Van idee naar plan’ ga je aan de slag met je idee. We staan stil bij vragen als: Wat is de essentie van je idee? Wat bereik je er mee? Wie heb je nodig? Waar kun je op aanhaken? Hoe vergroot je de betrokkenheid voor je idee binnen de instelling? Met wie zoek je al in een vroeg stadium afstemming? Wat is elders gedaan en wat kunnen we daarvan leren? En past je idee binnen de stimuleringsregeling?  En er is volop ruimte om van anderen te leren én anderen te helpen. Na deze workshop heb je hierdoor een beter doordacht inhoudelijk plan in handen, alsook een strategie om het intern verder voor te bereiden.

Workshop deel II. ‘Van plan naar projectvoorstel’ – 1 november 2018, 13.00 - 16.30 uur

Tijdens deze workshop zetten we de volgende stap, ervan uitgaande dat er een goed doordacht (gedragen) plan is. Hoe kom je vervolgens tot een overtuigend en volledig projectvoorstel, dat meteen een goede basis vormt voor de uitvoering van je plan? Als instrument pakken we deze keer het aanvraagsjabloon van de stimuleringsregeling erbij. Je werkt alvast onderdelen van je projectvoorstel uit en krijgt instant feedback van mede-deelnemers en de workshopleiders. Na deze workshop is de basis van je projectvoorstel gereed.

Laatste wijziging op 04 okt 2018