Docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten

Datum: 19 NOV 2018 

Wil jij de schrijfvaardigheid van je studenten verbeteren? Kom dan naar deze gratis docententraining bij de MOOC 'Beter schrijven' voor studenten, ontwikkeld door HvA en UvA. Deze gratis online schrijfcursus is zeer geschikt voor onderwijs via het principe 'flipping the classroom'. In deze training maak je kennis met alle mogelijkheden van de MOOC.

Datum
19 nov 2018
Tijdstip
13:30-16:30
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
kosteloos
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Training

Over de MOOC 'Beter schrijven'

De MOOC 'Beter schrijven in het hoger onderwijs' is een gratis online schrijfcursus voor (aankomende) studenten. Deze interactieve online cursus is vrij toegankelijk. Met de MOOC kunnen studenten zelfstandig alle stappen van het schrijfproces doorlopen. De ruim 5.700 studenten die al deelgenomen hebben aan de cursus zijn positief.

Over deze training

In deze training maakten de deelnemers kennis met alle mogelijkheden die de MOOC 'Beter schrijven in het hoger onderwijs' biedt voor zowel individuele ondersteuning van studenten, als het werken met een hele groep. De deelnemers kregen de mogelijkheid om de MOOC integraal te gebruiken tijdens hun lessen of in onderdelen ervan.

Voor wie?

De bijeenkomst was bedoeld voor docenten in het hoger onderwijs die hun studenten wilden helpen hun schrijfvaardigheden te verbeteren en daarvoor het open beschikbare materiaal van de UvA/HvA wilden inzetten. Omdat schrijfonderwijs in de meeste opleidingen gekoppeld is aan inhoudelijk onderwijs, was het in principe voor alle docenten mogelijk om deel te nemen aan de training die studenten begeleiden bij (academisch) schrijven.

Sprekers

De training werd gegeven door het projectteam van de UvA en HvA dat de MOOC ontwikkeld heeft:

  • Francien Schoordijk
  • Nicky Heijne
  • Marise van Vliet
  • Ljiljana Vulinovic

Bekijk hier de sheets van de presentatie

Meer informatie

Laatste wijziging op 04 dec 2018