Seminar VARR out! Virtual and Augmented Reality for Research - VOL

Datum: 05 NOV 2018 

De Universiteit van Amsterdam en SURF brachten onderzoekers die virtual reality en augmented reality in hun onderzoek (willen) gebruiken, makers, en technologie van AR/VR bij elkaar op het seminar VARR out! De focus lag op usecases en het verbeteren van samenwerking. Deelnemers werden verrast door nieuwe inzichten. Zegt mixed reality je bijv. iets?

Datum
05 nov 2018
Tijdstip
10:00-17:00
Locatie
SURF -kantoor, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Type onderwerp
Beleidsmatig onderwerp
Soort bijeenkomst
Seminar
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Voor wie?

Het event richtte zich op mensen die in de dagelijkse onderzoekspraktijk bezig zijn met virtual reality en/of augmented reality en/of dit toepassen in onderzoek.

Bekijk de sheets van de presentaties

10.00 uur Registratie & koffie
10.30 uur Welkom, Paul Melis, Senior Advisor Visualisations SURF & Vivien Linger, manager Innovation in Research & Education, ICTS Services, UvA en AUAS
10.45 uur Keynote speech door Bert Bakker, Assistent Professor, Amsterdam School of Communication Research - 'The potential of VR/AR in Political Sciences' (pdf)
11.30 uur

Parallelsessies - lees meer over de parallelsessies

12.30 uur Lunch & demo's
13.30 uur Parallelsessies - lees meer over de parallelsessies
15.00 uur Koffiepauze & demo's
15.30 uur Keynote speech door Dennis Vroegop, Directeur Interknowlogy Europe - 'Mixed Reality: a new way of interacting with data'
16.15 uur Discussie & Afsluiting
17.00 uur Borrel & demo's

 

Keynote speakers

Dennis Vroegop, directeur Interknowlogy Europe - Mixed Reality: a new way of interacting with data

Mixed reality verbindt de echte fysieke wereld waarin we leven met virtuele beelden en geluiden met respect voor die fysieke wereld. In andere woorden: het verbindt deze werelden op zo'n manier dat we geen onderscheid kunnen maken tussen wat echt is en niet echt is zonder er goed naar te kijken.  

Dennis Vroegop is directeur van Interknowlogy Europe, softwarearchitect, spreker en 10 keer winnaar van de Microsoft MVP Award (C#, Surface, Hardware Interaction Design and Development, Kinect for Windows and Emerging Experiences). Vroegop is de schrijver van het boek Microsoft HoloLens Developers Guide. En co-schrijver en trainer van de LinkedIn Learning course App Development for Microsoft HoloLens.

Bert Bakker, postdoctoraal onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam - The potential of VR/AR in Political Sciences

Bert Bakker ging tijdens het event in op het potentieel van VR/AR voor zijn vakgebied onder andere om de externe validiteit van het onderzoek te vergroten. Bakker is betrokken bij een project dat de psychologische wortels van populisme onderzoekt en een nieuw onderzoeksproject gericht op de fysiologische reacties op nieuws. Zijn onderzoek verscheen in European Journal of Political Research, Political Psychology en European Union Politics. Meer informatie: www.bertbakker.com

Meer informatie

De inschrijving voor dit event is inmiddels gesloten.

Neem contact op met communicatie@surfsara.nl

Laatste wijziging op 19 nov 2018