Sticky Campus @Universiteit Utrecht

van 10 DEC 2018 tot 14 DEC 2018 

Maak kennis met de Sticky Campus! Het is een mobiele, digitale onderwijsruimte waarin online samenwerken centraal staat. De Sticky Campus staat tot 14 december op de campus van Universiteit Utrecht. Naast de vrije inloop is er een programma samengesteld met enkele workshops.

Datum
10 dec 2018
Tijdstip
09:00-17:00
Locatie
Victor J. Koningsbergergebouw, Ruimte 2,24 Budapestlaan 4b, 3584 CD Utrecht
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Workshop

Wat is de Sticky Campus?

De Sticky Campus is een digitale onderwijsruimte die elke 2 jaar wordt vernieuwd met de nieuwste technieken. De kracht van de Sticky Campus is dat ze een paar weken op 1 plek blijft , en dat docenten zelf kunnen experimenteren met de technieken en kunnen ervaren wat de mogelijkheden zijn op didactisch vlak. Het draait niet alléén om de techniek en inrichting, maar deze maken het wel mogelijk om onderwijskundige vernieuwing toe te passen.

Kom langs om te experimenteren

De Sticky Campus is deze zomer helemaal vernieuwd. Na de SURF Onderwijsdagen op 6 en 7 november, strijkt de Sticky Campus tot 14 december neer op de campus van Universiteit Utrecht. SURF en de Universiteit Utrecht nodigen je van harte uit om langs te komen. Naast de vrije inloop is er een programma samengesteld met enkele workshops.

Vrije inloop

The Sticky Campus: open inloop / open access

Elke werkdag van 12 november tot 14 december kun je de Sticky Campus binnen lopen om er zelf aan de slag te gaan. Er liggen in de ruimte handleidingen die je wegwijs maken. De mogelijkheden zijn:

 • Huddle Space: Een projectruimte voor 6 personen waarbij je draadloos je scherm met elkaar kunt delen
 • Digital classroom: Vanaf een centrale desk bedien je alle schermen in het klaslokaal. Deel de opnames van de visualizer, je presentatie. Maak aantekening op het digitale whiteboard of laat studenten digitaal reageren op een poll.
 • Collaborative classroom: Er zijn 4 Collaborations Pod’s voor elk 6 studenten. Daarbinnen deel je schermen en werk je samen aan opdrachten. Daarnaast zijn alle schermen door de docent te bedienen en te delen met alle pod’s.
 • Virtual classroom: Een Classroom waarin elke deelnemer digitaal kan deelnemen. Met opties als polling, chatten, scherm delen, etc.

Ook is het mogelijk om de Sticky Campus voor een bepaalde tijd reserveren. Dat kan door een bericht te sturen aan j.vanwinden@uu.nl

Workshopprogramma

Na alle workshops is er de gelegenheid om zelf te experimenteren in de Sticky Campus.

The Sticky Campus: Awareness session - 30 minuten

Op maandag 12 en woensdag 14 november van 12:45 tot 13:15
Nederlands/Engels

Doelgroep
Voor iedereen die meer wil weten over de technische mogelijkheden en de mogelijkheden voor meer studentenbetrokkenheid te krijgen door middel van deze actieve leeromgeving.

Doe mee aan deze workshop om een inzicht te krijgen hoe studenten deze digitale omgeving kunnen gebruiken. We demonstreren hoe we meerdere schermen met elkaar kunnen delen en hoe we samen co-creëren We demonstreren hoe eenvoudig het voor de docent is om alle visuele informatie in het lokaal te regelen; van docenten naar studententeams, van studententeams naar de hele klas.

 • Onderaan tref je een link naar het inschrijfformulier van UU

The Sticky Campus: Digital Capabilities Simplified – 1 uur

Op donderdag 22 en woensdag 28 november van 11:00 tot 12:00
Nederlands/Engels

Doelgroep
Geschikt voor mensen die actief leren willen inzetten, onderwijsadviseurs, ICTO-adviseurs, docenten en iedereen met interesse om meer te weten te komen over de didactische en technische mogelijkheden van innovatieve learning spaces.

Neem je elektronische devices mee (laptops, tablets, telefoons) en ervaar hoe studenten deze digitale omgeving kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om meerdere bronnen visuele met elkaar te delen en samen co-creëren van materialen. We demonstreren hoe eenvoudig het voor de docent is om alle visuele informatie in het lokaal te regelen; van docenten naar studententeams, van studententeams naar de hele klas. We werpen ook een blik op enkele nieuwe technieken en bekijken en bespreken hoe deze technologie-ervaring waarde kan toevoegen aan het onderwijs.

 • Binnenkort mogelijk om in te schrijven via UU-website

The Sticky Campus: The Full Monty – 2 uur

Op donderdag 22 en woensdag 28 november van 14:00 tot 16:00
Nederlands/Engels

Doelgroep
Onderwijsadviseurs, ICTO-adviseurs, beleidsmakers op het gebied van onderwijs, vastgoed, facilitair en ICT, en ook de early adopters onder de docenten.

We beginnen met een overzicht van de digitale mogelijkheden voor studenten en docenten zoals uiteengezet in de workshop Digital Capabilities Simplified, en breiden uit naar alle aspecten die nodig zijn om innovatieve learning spaces te realiseren. We behandelen enkele voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle toepassingen.

We bespreken de academische ontwikkelingsuitdagingen, ontwerp- en bouwkwesties, roostering en de technologie om actief leren mogelijk te maken.

 • Onderaan tref je een link naar het inschrijfformulier van UU

The Sticky Campus op het Teaching & Learning Lab Herfstfestival

Op vrijdag 30 november van 13:00 tot 17:00
Nederlands/Engels

Met in het thema Learning spaces de volgende workshops:

 • Inspiratie: De transformatieve kracht van de ruimte | Ruimte maken voor creativiteit
 • Inspiration: Introducing the JISC Sticky Campus collaborative learning classroom
 • Design: Design a physical learning space for your own teaching
 • Experience: Learning spaces: the hands-on experience

Het gratis herfstfestival van de UU heeft die dag meer workshop rondom andere thema’s, zoals mixed reality, educatieve escape rooms, leren door te maken en diversiteit. Bekijk het volledige programma.

Laatste wijziging op 10 dec 2018