Webinar Autorisatieregels: toegang tot diensten beperken

Datum: 20 NOV 2018 

Met SURFconext Autorisatieregels kun je je gebruikers toestaan of weigeren een dienst te benaderen op basis van groepslidmaatschap, rol, afdeling of andere eigenschappen. Op 20 november 2018 hoor je in welke situaties dit zoal van pas komt en demonstreren we hoe makkelijk je zelf een autorisatieregel maakt.

Datum
20 nov 2018
Tijdstip
12:30-12:45
Locatie
YouTube
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Webinar

(Terug)kijken

Bekijk het webinar hieronder of op de YouTube-pagina.

Accept third party cookies to view this content.

Verder lezen

Zit je met vragen of loop je tegen problemen op? Wij helpen graag! Mail naar support@surfconext.nl.

Toegang regelen per gebruikersgroep

Alle gebruikers van jouw instelling kunnen in principe proberen in te loggen bij elke dienst die je via SURFconext hebt gekoppeld. Dat is niet altijd wenselijk, soms wil je toegang beperken tot bepaalde groepen gebruikers. Bijvoorbeeld een groep onderzoekers die aan een project werkt, roostermedewerkers die een planningssysteem hebben of testgebruikers die een nieuwe dienst mogen proberen en waar je per gebruiker voor betaalt.

Daarom heeft SURFconext het onderdeel ‘Autorisatieregels’. Daarmee grijp je al eerder in het proces in: vóórdat een gebruiker de dienst zelf benadert en zijn of haar attributen bij die leverancier in handen komen, kan SURFconext een gebruiker weigeren of toelaten op basis van een eigenschap (attribuut) als ‘student’, ‘werkzaam aan faculteit X’, ‘lid van groep Y’ of ‘deelnemer aan project Z’. De SURFconext-verantwoordelijke van jouw instelling kan deze Autorisatieregels heel makkelijk zelf instellen via het SURFconext Dashboard.

Programma

  • In dit webinar krijg je een globale uitleg over SURFconext Autorisatieregels.
  • We zetten op een rijtje in welke situaties Autorisatieregels handig zijn en we geven voorbeelden van instellingen.
  • Ook krijg je een demonstratie waarin we stap voor stap laten zien hoe je Autorisatieregels instelt in het SURFconext Dashboard.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor instellingen die willen weten hoe ze toegang tot een dienst kunnen beperken en/of willen weten hoe je SURFconext Autorisatieregels kunt gebruiken. Het is gericht op iedereen die ergens bij dat proces betrokken is, bijvoorbeeld:

  • SURFconext-verantwoordelijken
  • projectleiders
  • managers
  • medewerkers die hun project willen afschermen voor niet-leden
  • leveranciers die willen weten welke mogelijkheden SURFconext op dit punt biedt

Hoe doe je mee?

Heel simpel: zorg dat je op 20 november om 12.30 uur klaar zit en kijk op deze pagina. Het webinar duurt maximaal een half uur. Heb je vragen die je graag in het webinar beantwoord wilt zien? Mail ze vooraf naar support@surfconext.nl.

Zet in je agenda: webinars over SURFconext

Dit najaar houden we elke maand een webinar over een SURFconext-onderwerp. De laatste van dit jaar is op 18 december om 12.30 uur.

Laatste wijziging op 20 nov 2018