Driedaagse cursus: Parallel programmeren met MPI en OpenMP

van 06 MRT 2019 tot 08 MRT 2019 

Deze driedaagse cursus van PRACE bij SURFsara richt zich op een introductie van parallel programmeren met Message Passing Interface (MPI) en Open Multi-Processing (OpenMP).

Datum
06 mrt 2019
Tijdstip
09:00-17:35
Locatie
SURFsara, VK1/VK2
Voorkennis nodig?
Ja
Soort bijeenkomst
Training

Praktische oefeningen

Als deelnemer ben je al bekend met C- of Fortran-programmering en de cursus neemt je mee vanaf het beginnersniveau tot het moment waarop je je eigen parallelle applicatie-ontwikkelingen kunt starten. Elke sessie gedurende de eerste twee en een halve dag omvat praktische oefeningen om het begrijpen van de verschillende constructies te vergemakkelijken.

Supercomputing-advies van SURFsara

Heb je al een code die je moet parallelliseren of wil je met de experts praten over hoe je parallel kunt gaan? In de laatste middag sessie word je ondersteund door supercomputing-adviseurs van SURFsara om je te begeleiden bij het ontwikkelen van je specifieke parallellisatieprobleem. Breng je eigen vereisten (of zelfs je eigen code) ter discussie en ontvang directe ondersteuning van de experts!

Vereisten

  • Breng je eigen laptop mee (met een ssh-client ge├»nstalleerd) voor de hands-on sessies!
  • Vergeet niet om een beschrijving (of code) van je eigen parallellisatieprobleem te geven als je op de laatste dag specifieke hulp wilt.
  • Je moet bekend zijn met:
    •  Bash-opdrachten
    •  C / C ++ of de programmeertaal Fortran

Laatste wijziging op 14 feb 2019