Seminar Gebruikerservaring van de digitale leeromgeving

Datum: 19 MRT 2019 

In een digitale leeromgeving die uit verschillende tools en applicaties bestaat, is een goede gebruikerservaring essentieel. Hoe zorg je ervoor dat studenten en docenten de digitale leeromgeving als één geheel ervaren? Drie instellingen laten tijdens dit seminar zien hoe zij de gebruikerservaring van de digitale leeromgeving hebben vormgegeven.

Datum
19 mrt 2019
Tijdstip
13:00-17:00
Locatie
SURF, Utrecht
Kosten
Geen
Voorkennis nodig?
Nee
Soort bijeenkomst
Seminar

Vraagstukken rondom optimale visuele integratie

De digitale leeromgevingen van instellingen zijn vaak complexe omgevingen, opgebouwd uit verschillende diensten en applicaties. Hoe zorg je ervoor dat een gebruiker het ervaart alsof hij in één omgeving aan het werk is? En in welke mate is dit nodig? Hoe is de samenwerking tussen de verschillende applicaties zichtbaar voor gebruikers? Welke gegevens wil de gebruiker op welk moment zien? Welke applicatie is daarvoor het meest geschikt? Kortom: hoe kom je tot een optimale gebruikerservaring?

Gebruikerservaring en relatie visuele integratie

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op:

  • Wat is gebruikerservaring?
  • De relatie met visuele integratie.
  • Is LMS de beste landingsplek of het instellingsportaal?
  • Welke elementen de gebruikerservaring van de digitale leeromgeving beïnvloeden.

Ook bieden we handvatten voor instellingen om een goede gebruikerservaring in de digitale leeromgeving te realiseren.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich binnen een instelling bezighoudt met de ontwikkeling van de digitale leeromgeving. Denk hierbij aan (technisch) projectleiders, technisch/functioneel beheerders, informatiemanagers, informatiearchitecten en user interaction designers.

Programma

Tijdens het seminar presenteren we het rapport over visuele integratie, dat SURF samen met diverse experts heeft geschreven. Een user-interaction designer laat zien wat de belangrijkste elementen voor goede gebruikersinteractie zijn. Betrokkenen uit 3 instellingen presenteren de manier waarop zij de gebruikerservaring van de digitale leeromgeving hebben ingevuld. Een meer gedetailleerd programma volgt.

Inschrijven en annuleren

Lees of je kunt deelnemen aan deze bijeenkomst.
Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURFacademy-bijeenkomsten.

 

 

Laatste wijziging op 15 dec 2018