Training Transits I

van 07 MEI 2019 tot 09 MEI 2019 

SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 3 dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

Datum
07 mei 2019
Tijdstip
09:00-17:30
Locatie
SURF-kantoor, Utrecht
Kosten
200 euro voor SURF-leden, 1000 euro voor deelnemers die geen lid zijn van SURF.
Voorkennis nodig?
Ja
Type onderwerp
Praktische vaardigheden
Soort bijeenkomst
Training

Inspelen op actuele situatie

De basis is de cursus TRANSITS I die mede door SURFnet in Europees verband is ontwikkeld voor CSIRT's. Deze training is in 2001 opgezet en sindsdien met veel succes wereldwijd gegeven. Daarbij is het lesmateriaal steeds aangepast aan de actuele situatie.

Onderdelen

Je gaat aan de slag met de volgende onderdelen:

  • organisatorische aspecten
  • operationele aspecten
  • technische achtergrond
  • juridische aspecten en regelgeving

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig 3-daags programma voor 2 groepen van maximaal 14 deelnemers elk. Daardoor krijg je als deelnemer de mogelijkheid voor veel eigen inbreng en het stellen van vragen. Door de samenwerking met NCSC-NL ontmoet jij deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland, dit vergroot het leereffect van de training.

De eerste dag van de training sluiten we af met een gezamenlijk diner. Lunches (2x) en diner zijn inbegrepen – een eventuele overnachting is op eigen kosten.

Voor wie?

Ben jij binnen je eigen instelling lid (of word je lid) van de lokale CSIRT? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen. Daarnaast is de training uitstekend geschikt voor security officers en ICT-managers die willen weten wat een CSIRT inhoudt. Als deelnemer wordt er van je verwacht dat je basiskennis hebt over internettechnologie en beveiliging.

Programma

Dag 1 en 2

09.00 uur Inloop en koffie
09.30 uur Aanvang programma
17.30 uur Einde Programma
18.00 uur (dag 1) Gezamenlijk diner

 

Dag 3

09.00 uur Inloop en koffie
09.30 uur Aanvang programma
16.00 uur Einde programma & uitreiking certificaten

 

Kosten

De kosten voor deze training bedragen voor SURF-leden 200,- euro. Deelnemers die geen lid zijn van SURF betalen 1000,- euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven en annuleren

 

Laatste wijziging op 12 feb 2019