Bijeenkomst

Bijeenkomst 29 juni | Afsluiting maand van AI met SIG AI in Education

De SIG AI in Education (AIED) is de drijvende kracht achter de maand van AI in het onderwijs. Na twee jaar corona komen we op 29 juni weer fysiek bij elkaar om de succesvolle tweede editie van de maand van AI in het onderwijs op het kantoor van SURF samen af te sluiten. We nodigen je van harte uit voor dit event!

SIGAI
29 jun 2022
Tijd
14.00 - 16.00 uur
Plaats
SURF

 

We starten om 14.00 uur met een korte introductie door Wilco te Winkel, voorzitter van het kernteam van de SIG AIED, gevolgd door een 3-tal bijdragen die nadere invulling geven aan de verschillende thema’s van de SIG .

  • Ethiek: Frank Benneker (informatiemanager onderwijs UvA en lid van het kernteam) en Rens van der Vorst (technofilosoof bij Fontys) met een bijdrage over ethische afwegingen rondom inzet van AI in het onderwijs, en een tool (Technologie Impact Cycle Tool) om deze ethische overwegingen praktisch te maken;
     
  • AI Toepassingen: Duuk Baten en John Walker (projectmanagers SURF) presenteren hun recente rapport over het gebruik van AI in het onderwijs;
     
  • Toekomst: Germaine Poot (programmamanager Benutten van Studiedata bij SURF) schetst ontwikkelingen rondom ‘Studiedata en AI’ binnen SURF en landelijk in het programma “Digitaliseringsimpuls Onderwijs”

Na de koffiepauze, geven we een eerste blik op de visie en ambities van het kernteam voor het komend jaar. Daarna gaan we in breakout groepjes in gesprek over de behoeftes vanuit de community en wat we samen als SIG AIED het komende jaar willen bereiken. We denken dan aan onderwerpen als ethiek, het delen van good practices, en/of mogelijkheden voor docent professionalisering. Na een gezamenlijke terugkoppeling, beginnen we om 16.00 uur met een informele borrel!

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met Wilco te Winkel – wilco.tewinkel@eur.nl

Programma maand van AI

Bekijk ook de andere events in het programma van de maand van AI in het onderwijs en schrijf je in!.

naar het programma