Bijeenkomst

Bijeenkomst Digitale leermaterialen – Toepassing in het onderwijs

Praat op 20 november mee over het hergebruik van open leermaterialen in het onderwijs. Wat is de volgende stap nadat docenten leermaterialen hebben gemaakt en gedeeld? Op welke manieren wordt er nu al gebruik gemaakt van open leermaterialen? En hoe kan hergebruik gestimuleerd worden?

studenten en docenten zitten op een bankje
20 nov 2023
Tijd
9.30 - 12.00 uur
Plaats
Online

De online bijeenkomst wordt georganiseerd door de Community edusources - thema Toepassing in het onderwijs.

Ondanks dat er steeds meer open leermaterialen beschikbaar zijn, blijft het voor docenten lastig om geschikt materiaal te vinden. Het succes van open leermaterialen zit in het (her)gebruik door docenten! Tijdens deze sessie komen er een aantal good practices op tafel ter inspiratie. In kleine groepen gaan we in gesprek over wat zou kunnen werken op jouw instelling om hergebruik te stimuleren. Na de bijeenkomst heb je een concreter beeld van hoe open leermaterialen kunnen worden gebruikt voor het ontwerpen van vakken, colleges en lessen. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor docenten, onderwijskundigen, informatiemanagers, innovatiemanagers, procesmanagers, onderzoekers, beleidsmedewerkers , ondersteuners en andere geïnteresseerden werkzaam in het mbo, hbo en wo.  

Zelf presenteren?

Het is een interactieve bijeenkomst waarbij ook jij je ervaringen kunt delen. Will jij als enthousiaste docent of ondersteuner  iets vertellen over hergebruik van open leermaterialen in je lessen, of op je instelling. Reageer hieronder of stuur ons een bericht, dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn