Seminar

Bijeenkomst kunstmatige intelligentie verkennen

Kom naar de kick-offbijeenkomst 'Kunstmatige intelligentie verkennen'. Kunstmatige intelligentie krijgt een steeds grotere rol binnen het onderwijs (en daarbuiten). We willen samen met jou nadenken over wat de focus van de special interest group zou moeten worden. We verkennen samen het thema en de kernvragen.

Lachende persoon in zaal
16 dec 2019
Tijd
Van 13.00 tot 16.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Kunstmatige intelligentie in de toekomst

Kunstmatige intelligentie is een betaalbare en schaalbare manier om onderwijs passend en persoonlijk te maken. We zetten kunstmatige intelligentie onder andere in om het onderwijs beter laten aansluiten bij de student en om effectiviteit van digitale leermiddelen te vergroten. Ook buiten het onderwijs wordt kunstmatige intelligentie veel ingezet. Denk mee over andere kansen voor kunstmatige intelligentie en hoe we die effectief en verantwoord kunnen inzetten.

Kennis en ervaringen delen in een special interest group

Het doel van deze special interest group (SIG) is samenbrengen en uitbouwen van kennis en inzichten. Dit doen we aan de hand van 3 kernvragen:

  • Wat kan? Hoe gebruiken we kunstmatige intelligentie nu in het onderwijs, en hoe zal het de komende jaren uitgebreid worden? Voor welke doelen zetten we kunstmatige intelligentie in en wat betekent dit voor student, docent, en instelling?
  • Wat mag? Welke juridische en ethische aspecten spelen een rol? 
  • Wat willen we? Welke kansen en risico’s zijn verbonden aan de toepassing van kunstmatige intelligentie? Welke mogelijkheden (beleid, organisatie, proces, mens en techniek) zijn er om de kansen optimaal te benutten en risico’s te verkleinen.

Doel van de bijeenkomst

In deze kick-offbijeenkomst verkennen we het thema kunstmatige intelligentie. Verder bekijken we wat de nieuwe SIG kan betekenen voor de gemeenschap, en welke functies en taken en verantwoordelijkheden er liggen. Je kunt dan zelf bepalen of je je wilt aanmelden voor het kernteam, als lid en/of voorzitter.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor alle geïnteresseerden in kunstmatige intelligentie, voor zowel praktijktoepassingen, als ethische en maatschappelijke aspecten. Docenten, onderwijsprofessionals, beleidsmedewerkers en technici zijn allemaal van harte welkom.

Inschrijven en annuleren