Bijeenkomst

Bijeenkomst Open networking en bare metal switches

Ben je beheerder van een datacenter of campus en wil je meer weten over open networking en bare metal switches? Kom dan naar deze bijeenkomst waarin SURFsara en SURF-leden Naturalis, RU en NIKHEF hun ervaringen met je delen. 

Switch
27 jun 2019
Tijd
13.30 tot 17.30 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Bare metal switch

Bare metal switches (ook wel white label switches genoemd) zijn vergelijkbaar met 'kale' servers en computers. Als gebruiker kun je zelf kiezen uit het besturingssysteem. Bij computers kies je bijvoorbeeld uit Windows, Linux of iets anders. Bij een bare metal switch kies je als gebruiker welk Network Operating System (NOS) op de switch geladen wordt .

Er zijn inmiddels meerdere leveranciers van bare metal switches (bijvoorbeeld Edgecore, Dell, Mellanox en Delta) en NOS-leveranciers (Cumulus, IP Infusion, Pica8, Pluribus, et cetera).  Naturalis, RU, SURFsara en NIKHEF delen daarom hun ervaringen met leverancierskeuze, aankoopprocedures en beheeraspecten. Daarnaast is er deze middag ruimte voor het stellen van vragen en voor discussies.

Programma

13.30 Inloop
13.45 Welkom
13.50 Introductie SURFnet

Wat is netwerkdisaggregatie, wat is onze visie en hoe is de netwerkwereld hierdoor veranderd?

14.15 Naturalis

Naturalis Biodiversity Center krijgt een nieuwe jas voor alle collecties, medewerkers, en museum. Dit was een perfect moment voor een volledige heroverweging van de infrastructuur. Waarom zijn ze uitgekomen op white-label switches en hoe hebben ze dit concept doorgetrokken tot een uniforme aanpak voor alle techniek die we toepassen in de nieuwbouw en de bestaande bouw?

14.40

Radboud Universiteit (RU)
Bij de upgrade van het datacenternetwerk van de Faculty of Science van de RU zijn allerlei mogelijkheden overwogen. Waarom zijn ze uitgekomen bij PicOS op 25Gb/100Gb-switches voor o.a. de CEPH-storage en hoe is dat bevallen?

15.05 Pauze
15.25 SURFsara

De evolutie van het gebruik en het ecosysteem rondom white label switches bij SURFsara.

15.50

Nikhef
De afgelopen 10 jaar is er een hoop veranderd in netwerkland. Bijna elke fabrikant verkoopt switches en routers, maar de meesten zijn gebaseerd op dezelfde componenten. Wat is hetzelfde en wat zijn de verschillen tussen de merken? Hoe past het concept 'Open Netwerken' in dit geheel? Waarom is het belangrijk om te weten hoeveel pakketten per seconde een netwerkapparaat kan verwerken? Hoe test je dit en wat voor effecten kun je verwachten?

16.15 Afsluiting
16.30 Borrel

Lees meer over Open Network Stack

Inschrijven en annuleren