Bijeenkomst

Bijeenkomst Update SURFcumulus en OCRE-aanbesteding

Ben je benieuwd naar wat de nieuwe dienstbeschrijving van SURFcumulus betekent voor jouw instelling? Of je benieuwd naar de nieuwe OCRE-aanbesteding voor 2020? Schrijf je in voor deze extra informatiebijeenkomst, op 18 februari. Deze dag bestaat uit een ochtend- en middagsessie; inschrijven kan voor 1 van de 2, of allebei.

Man met wit overhemd schudt hand
18 feb 2020
Tijd
Van 10.00 tot 15.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Nieuwe dienstbeschrijving

Rond 1 oktober publiceerden we de nieuwe dienstbeschrijving voor SURFcumulus, die op 1 april 2020 ingaat. In deze extra bijeenkomst hoor je alles over de veranderingen en verbeteringen, en wat die voor jou als instelling betekenen. De nieuwe dienstbeschrijving kun je vinden via SURFcumulus.

Gebruik je nog geen SURFcumulus?

Ontdek tijdens de bijeenkomsten wat SURFcumulus is en hoe je de dienst kunt gebruiken voor jouw instelling. Dus ook als je nog niet goed weet of SURFcumulus bij jouw instelling past, is deze bijeenkomst interessant!

Nieuwe OCRE-aanbesteding 2020

De huidige publieke cloudaanbieders in SURFcumulus komen voort uit een pan-Europese aanbesteding uit 2016 (voor 36 landen en 10.000 instellingen). In de loop van 2020 kun je onder deze aanbesteding geen nieuwe gebruikersovereenkomsten meer afsluiten. Om ook in de toekomst toegang te kunnen blijven geven tot diensten van publieke cloudaanbieders, bereiden we een nieuwe pan-Europese aanbesteding voor. Naar verwachting zijn deze diensten vanaf midden Q2 2020 in gebruik.

FAQ

We kregen veel vragen over deze nieuwe OCRE-aanbesteding. Bekijk gerust even de FAQ. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gewoon even contact met ons op via sdm@surfnet.nl.