Bijeenkomst

Blended cursus Flipping the classroom - VOL

Wil jij binnen jouw opleiding of faculteit concreet aan de slag met flipped classrooms? Dan is deze blended cursus iets voor jou! Samen met andere onderwijsontwikkelaars en ICT & Onderwijsadviseurs ontwerp en realiseer je een eigen flipped les, leerlijn of plan van aanpak. Dat doe je vanuit je eigen leervraag en met hulp van twee ervaren coaches.

Twee studenten in een open hal met een laptop
27 sep — 22 nov 2019
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Het helaas niet meer mogelijk om je voor deze cursus aan te melden.

Over de cursus

Een flipped classroom is een concept van 'blended learning', een mix van online én traditioneel (fysiek) onderwijs. In deze cursus ontwerp je binnen de kaders van je eigen opleiding/faculteit/vakgebied een flipped classroom. Tijdens deze cursus testen twee mede-cursisten jouw leerarrangement en geven feedback. En om jouw prestatie breder te delen, geef je tijdens de slotbijeenkomst een korte presentatie.

Opzet cursus

Samen met je coach ontwerp je een eigen leerroute, waarbinnen drie fysieke bijeenkomsten en een webinar de rode draad vormen. De leerroute stel je verder samen uit ons aanbod aan lesmaterialen, eventueel aangevuld met eigen bronmaterialen en opdrachten. SURF biedt:

  • Diverse good practices over hoe je op verschillende manieren een flipped classroom kunt vormgeven binnen het onderwijs.
  • Theorie, uitleg over ICT-toepassingen en diverse online opdrachten om het eigen flipped-classroom-concept vorm te geven.
  • Twee bijeenkomsten, waarin je in workshops je kennis en vaardigheden uitbreidt.
  • Een slotbijeenkomst om je resultaten te delen en ervaringen uit te wisselen.
  • Peer-learning; je beoordeelt op verschillende momenten tijdens de cursus elkaars werk.
  • Een blended leeromgeving via het Canvas LMS waarin we alle communicatie, documentatie, online werkvormen en voortgang organiseren. Zo ervaar je dus ook direct hoe een student een flipped classroom doorloopt.

Voor wie?

Deze online module is primair ontwikkeld voor ICT & Onderwijs-adviseurs (mbo, hbo, wo), onderwijsontwikkelaars en docenten die aan de slag gaan of al bezig zijn met het opzetten en/of ontwikkelen van flipped classrooms binnen hun faculteit of opleiding.

"Alle voorbeelden waren erg interessant, vooral omdat ze zo verschillend waren. Ik kreeg zoveel nieuwe inzichten! Deze module heeft me erg geholpen. Ik was zelf al bezig met een vaag plan. Door wat ik heb geleerd en door feedback van anderen, weet ik nu hoe ik het écht moet aanpakken en kan eigenlijk meteen aan de slag."
Jonne Vischedijk, AMC

Wanneer?

  • Webinar: 27 september - 10.00 tot 11.30 uur. Je ontvangt op 13 september een korte voorbereidende opdracht die ongeveer 30 minuten in beslag neemt.
  • 2 werkbijeenkomsten bij SURF (Utrecht): 11 oktober en 1 november - 10.00 tot 14.00 uur.
  • Bijeenkomst 3, slotbijeenkomst bij SURF (Utrecht), 22 november -  van 11.30 tot 16.00 uur.

Hoeveel tijd kost het?

Deze blended cursus heeft een doorlooptijd van 11 weken. De voorbereidende opdracht, het webinar en de drie bijeenkomsten hebben een omvang van 14,5 uur. De overige benodigde investering is afhankelijk van de leerroute die je in overleg met jouw coach samenstelt. Gemiddeld besteden cursisten in totaal circa 30 – 35 uur aan deze cursus.

Commitment

SURF zorgt voor professionele coaches. Als je deelneemt aan deze blended cursus, verwachten we daarom je commitment om de cursus af te ronden. Geef bij je aanmelding ook een toelichting van je motivatie.

Beperkt aantal plaatsen

Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Er kunnen maximaal 24 personen meedoen.

Inschrijven en annuleren

"Ik vond het coachgesprek heel nuttig. Mijn vooraf ingeleverde plan werd door mijn coach kritisch onder de loep genomen. Het leukst vond ik de slotopdracht; het schrijven van het eindplan. Alles wat je hebt geleerd komt hierin samen, en ik denk dat ik dit plan daadwerkelijk kan uitvoeren bij mijn faculteit."
André Rosendaal, Rijksuniversiteit Groningen