Workshop

Capture the Flag 2020

Wil jij je hacking skills en je probleemoplossend vermogen testen? Doe dan op 11 december mee met het online Capture the Flag-event van SURFcert! Stel een team samen, schrijf je in en verover die vlag, én de felbegeerde eer. Inschrijven kan tot en met 30 november.

Beeldmerk Capture the Flag 2020
11 dec 2020
Tijd
9.00 uur tot 17.00 uur
Plaats
Online

Over Capture the Flag 2020

Het Capture the Flag-event bestaat uit diverse security-gerelateerde vragen in Jeopardy-style. Een deel van de vragen staat op zichzelf, het andere deel bestaat uit een gecombineerde opdracht. In 2019 bevatte Capture the Flag bijvoorbeeld in totaal 60 vragen. De gecombineerde opdracht was het compromitteren van een Ubuntu-machine, waarna andere vragen opgelost konden worden. Voor 2020 houden we de opdrachten natuurlijk nog geheim. SURFcert is druk bezig met de voorbereidingen, het belooft ook dit jaar weer een geweldige game te worden!

Online vanwege corona

Anders dan voorgaande jaren vindt Capture the Flag dit jaar vanwege de coronamaatregelen geheel online plaats. Het is jammer dat we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten in het SURF HQ. Het voordeel is dat er nu meer mensen mee kunnen spelen. Vorig jaar hebben we  een aantal mensen moeten teleurstellen.

Voor wie?

Voor iedereen die werkt of studeert aan een bij SURF-aangesloten instelling en die enthousiast wordt van hacken en vlaggen veroveren.

Teams vormen voor Capture the Flag

1 medewerkers- en 1 studententeam per instelling

Om zoveel mogelijk instellingen een kans te geven om mee te spelen, hebben we een limiet ingesteld: 1 medewerkersteam en 1 studententeam per instelling. Als je geen studententeam hebt, mag je in plaats daarvan een medewerkersteam inschrijven en andersom. Schrijf je team(s) wel op tijd in: vanaf 1 december 2020 maakt SURFcert de inschrijvingen definitief. Deelname gaat op basis van volgorde van aanmelding.

Teamcaptain en teamnaam

Als je een team vormt met collega’s, is het belangrijk een een teamcaptain aan te wijzen en een teamnaam te bedenken. Een team bestaat uit maximaal 4 deelnemers, inclusief de teamcaptain.

Heb je een team?

De teamcaptain schrijft zichzelf uiterlijk 30 november 2020 in. Vermeld daarbij altijd de teamnaam in het opmerkingenveld. SURFcert neemt na inschrijving contact op met de teamcaptain, die dan de namen van de overige teamleden doorgeeft.

Heb je geen team?

Heb je geen team maar wil je toch meedoen? Schrijf je dan ook uiterlijk 30 november 2020 in onder vermelding van teamnaam 'Single Player' in het opmerkingenveld. SURFcert deelt je dan begin december in.

Wat heb je nodig?

  • Een eigen computer waar je de challenges mee kunt oplossen en waarop je eventueel extra software kunt installeren, mocht je die nodig hebben om vragen op te lossen
  • Een internetverbinding
  • Chat/communicatie-voorziening(en) voor je eigen team, en
  • een stevige dosis enthousiasme en een goed humeur!

Inschrijven en annuleren