Webinar

Connecting to Quantum Internet

Quantumcomputing en -internet kunnen oplossingen brengen voor huidige en toekomstige vraagstukken en uitdagingen. De beloftes van deze nieuwe technologieën zijn groot. Maar wat kan ‘Quantum’ concreet voor jouw organisatie betekenen? Wanneer stap je in en hoe zorg je dat je aangesloten blijft bij deze nieuwe en snelgroeiende technologie?

Twee dames in gesprek
15 jun 2021
Tijd
10.00 - 12.30 uur
Plaats
online

Verschillende invalshoeken

Een quantumnetwerk is een radicaal nieuwe technologie, waaraan baanbrekende toepassingen worden toegeschreven. Maar hoe ver zijn we in Nederland hiermee, welke partijen participeren en wat kunnen we met een toekomstig quantuminternet? Op deze en andere vragen geven we tijdens dit webinar antwoorden. Sprekers uit verschillende sectoren vertellen welke impact quantuminternet kan hebben en hoe organisaties optimaal kunnen profiteren van deze voordelen.

Webinar

Experts op onderzoeksgebied, uit het bedrijfsleven, SURF en de overheid schetsen een actueel beeld van quantuminternet in Nederland. In een ochtend ben je op de hoogte van de status, het belang en de potentie van quantum. Voor je organisatie, voor Nederland en de wereld. Het webinar is in het Engels. QuTech, KPN en SURF organiseren het webinar gezamenlijk. 

Voor wie bedoeld?

Het webinar is speciaal bedoeld voor bestuurders, programmamanagers, beleidsmakers, projectleiders en managers die verantwoordelijk zijn voor onderzoek en innovatie bij organisaties, of mensen die nauw betrokken zijn bij de strategievorming over techniek. Herken je je hierin? Schrijf je dan in!

De potentie van quantum

Baanbrekende toepassingen worden toegeschreven aan quantumtechnologie. Zo is quantumcommunicatie bijvoorbeeld potentieel immuun voor afluisterpraktijken. Verwacht wordt dat quantumcommunicatie-netwerken zich op termijn zullen ontwikkelen naar een mondiaal quantuminternet, dat onder andere veilige communicatie, positieverificatie, kloksynchronisatie en het uitvoeren van berekeningen op externe quantumcomputers mogelijk maakt. Problemen waarvoor nu nog geen oplossing is, zouden in de toekomst kunnen worden opgelost.