Cursus

Cursus Parallel en GPU programmeren in Python

Wil je de beste prestaties uit jouw Python-codes halen en een goede schaalbaarheid bereiken, zelfs op een supercomputer?

Verschillende iconen met focus op icoon cursus
23 — 25 nov 2022
Time
9.00 tot 17.00
Location
Room WN-F201 - VU Campus (De Boelelaan), Amsterdam

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je over parallel programmeren met behulp van Python, een taal die steeds populairder is geworden onder onderzoekers vanwege zijn eenvoud en de beschikbaarheid van specifieke programmeerbibliotheken. In grote computersystemen is het essentieel om heterogene architecturen correct te benutten. Na het volgen van deze training zal je de verschillende uitdagingen begrijpen, en hoe je ze kan overwinnen met verschillende Python-functies voor CPU- en GPU-platformen die toepasbaar zijn voor wetenschappelijke berekeningen. Zo leer je o.a.:

  • Code te implementeren met behulp van verschillende bibliotheken voor parallel programmeren op CPU en GPU, waaronder numba, PyCUDA of mpi4py.
  • Hoe je high performance kunt bereiken met Python door gebruik te maken van de supercomputing faciliteiten van SURF.

Voor wie?

Iedereen die wil leren hoe je high performance kunt bereiken voor Pythoncodes.

Vereisten

  • Basiskennis van Linux
  • Basiskennis van Python en het gebruik van Jupyter notebooks
  • Je moet beschikken over een eigen laptop met een up-to-date browser en een terminal emulator. Het gebruik van de besturingssystemen Linux en macOS heeft de voorkeur, maar is niet verplicht. Voor Windowsgebruikers raden we aan om MobaXterm (portable versie) te downloaden als terminal emulator.

Voertaal: Engels

Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van het Europese samenwerkingsverband PRACE.