Bijeenkomst

Expertbijeenkomst Flexibele beveiligde toetswerkplek

Toetsen via Chromebooks en laptops op een veilige en flexibele manier, wie wil dat niet? In deze bijeenkomst neemt de SIG Digitaal toetsen je mee in de mogelijkheden van virtualisatie. Wil je weten hoe je met een virtuele-machine-omgeving op allerlei devices én in een fysieke toetszaal een veilige toetsplek realiseert, schrijf je dan in!

Een lege zaal waar digitaal getoetst wordt
24 mei 2019
Tijd
13.30 tot 16.30 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Mogelijkheden van VM lijken veelbelovend

In navolging op onze eerdere succesvolle expertbijeenkomsten in 2018: Veilig toetsen op mobiele apparaten en Droomscenario voor flexibel digitaal toetsen organiseert de SIG Digitaal Toetsen deze verdiepingsbijeenkomst over de flexibele beveiligde toetswerkplek. De twee eerdere expertbijeenkomsten schetsten een positief beeld over de inzet van virtuele machines (VM). Services als AWS en AZURE zijn al met succes ingezet om een desktop-omgeving op Chromebooks beschikbaar te maken. De mogelijkheden lijken veelbelovend. Je kan  de VM-omgeving op allerlei devices en zelfs in de fysieke toetszaal gebruiken. One virtual image to rule them all, zodat het mogelijk wordt om authentiek te toetsen met desktopapplicaties als SPSS, MatLab en nog veel meer.

Wat is er nodig voor een flexibele beveiligde toetswerkplek?

Tijdens de bijeenkomst gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • Tot welke omvang kun je het uitrollen?
  • Hoe stel je applicaties beschikbaar?
  • Hoe zit het met licentiebeheer op software?
  • Hoe stel je documenten als een digitaal boek of een SPSS-bestand in die virtuele omgeving beschikbaar?
  • Hoe koppel je studentinformatiesystemen aan profielen om verschillende images voor virtuele omgevingen geautomatiseerd klaar te zetten? 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich binnen een mbo, hbo of wo-instelling bezighoudt met flexibel en veilig toetsen. Denk aan technische en onderwijskundige experts op het gebied van digitaal toetsen (in het bijzonder toetsafname) en werkplekexperts.

Inschrijven en annuleren