Overig

Hackathon Securing Holland with Open Intel (SHOP) - GEANNULEERD

Samen het Twente University Centre for Cybersecurity Research (TUCCR) organiseert SURF een hackathon om nieuwe kennis en inzichten te vergaren over het internationale dreigingslandschap. De resultaten worden overhandigd aan het NCSC, de winnaar van de SURF Security- & Privacy-award van 2022. Schrijf je in als single player of als team.

foto van schermafbeelding met daarop code
02 feb 2023
Tijd
9.00 - 20.30 uur
Plaats
Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD), Apeldoorn

Deze bijeenkomst is helaas geannuleerd.

Veiligheid en weerbaarheid kritieke infrastructuren onderzoeken

Tijdens de hackathon onderzoek je de veiligheid en weerbaarheid van kritieke infrastructuren en maak je deze op creatieve wijze met visualisaties inzichtelijk. De Universiteit Twente stelt daarvoor wetenschappelijke data beschikbaar uit OpenINTEL – de grootste DNS-meting ter wereld.

Datasets combineren voor meer inzicht

De data uit OpenINTEL kun je combineren met data uit andere bronnen, om zo meer inzichten te krijgen in kwetsbaarheden. Tijdens de hackathon krijg je ook toegang tot een aantal andere (gesloten) datasets. Daarnaast kun je tijdens de hackathon nog andere, publieke databronnen betrekken. Op de dag zelf zijn datacoaches van de Universiteit Twente aanwezig: onderzoekers met veel ervaring op het gebied van het analyseren en verwerken van grote datasets.

Voor wie?

Cybersecurity-specialisten, onderzoekers, wetenschappers en studenten zijn van harte welkom. Enige kennis/ervaring op vlak van Python, Jupyter notebooks en (relationele) data-structuren is gewenst. Ervaring met SQL, Apache Spark en plotbibliotheken zoals Matplotlib is een plus.

Programma

9:30 Opening
9:45 Intro OpenIntel & tools
10.30 Pauze
10:45 Verspreiden teams in aparte ruimten om ideeën te bedenken
11.15 Sparren over ideeën met datacoaches
11:45 Tijd voor uitvoering ideeën
12.30 Lunch
13.00 Vervolg hackathon
17:30 Pizza en drinks
18:30

Presentatie /demo voorbereiden

19:00 Eindpresentatie voor de jury
20:00 Afsluiting en prijsuitreiking
20:30 Einde 

Deelnemersverklaring tekenen

Tijdens de hackathon krijg je toegang tot gevoelige data. We vragen je daarom bij binnenkomst een deelnemersverklaring te tekenen waarin je bevestigt dat je deze data niet downloadt en/of kopieert en/of deelt met derden.

Inschrijven als team

  • Als je een team vormt met collega’s of medestudenten, wijs dan eerst een teamcaptain aan en bedenk een teamnaam. Een team bestaat uit maximaal 5 deelnemers, inclusief de teamcaptain.
  • Alle teamleden schrijven zich individueel in en vermelden de teamnaam in het opmerkingenveld. De teamcaptain zet er nog extra bij dat hij of zij de teamcaptain is, bijvoorbeeld: team Twentse H@ckers (teamcaptain)
  • De overige leden schrijven zich in met enkel team Twentse H@ckers in het opmerkingenveld. Let op dat alle teamleden ook exact dezelfde teamnaam opgeven.
  • Inschrijven kan tot en met 30 januari

Individueel inschrijven

Heb je geen team maar wil je toch meedoen? Schrijf je dan ook uiterlijk 30 januari in en vermeld single player in het opmerkingenveld. De organisatie deelt je dan in een team in.

Inschrijven

Het Twente University Centre for Cybersecurity Research (TUCCR) verzorgt de registratie van deze hackathon. Je kunt je tot en met 30 januari inschrijven.

Locatie

De hackathon vindt plaats bij het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) in Apeldoorn.

NCSC winnaar Security- en Privacy-award 2022

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) won de SURF Security- en Privacy-award 2022. Het NCSC kreeg de award voor de wijze waarop zij de informatievoorziening heeft georganiseerd rondom de ernstige Log4j-kwetsbaarheid, die eind 2021 aan het licht kwam.

Award: deze hackathon plus alle opgedane kennis en inzichten

De award bestaat uit deze security-hackathon die Universiteit Twente en SURF voor het NCSC organiseren, plus alle nieuwe kennis en inzichten over het internationale dreigingslandschap die hieruit voortkomen.

Lees het hele nieuwsbericht: SURF Security- en Privacy-award 2022 voor Nationaal Cyber Security Centrum.