Webinar

Hybride bijeenkomst | Microsoft hybrid teaching and active learning | onderdeel MIIP

Wil jij binnen binnen één dag op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen het Microsoft Inspiratie en Innovatie Programma?

SURF & Microsoft MIIP
08 sep 2023
Tijd
13.00-14.45 uur
Plaats
Online en fysiek (BCN Amsterdam, Hoogoorddreef 5, Atlas Arena, 1101 BA Amsterdam)

Hybride bijeenkomst vrijdag 8 september | Hybrid teaching and active learning

 • Datum en tijdstip: vrijdag 8 september, 13.00-14.45 uur (zowel online als een fysieke bijeenkomst) 
   
 • Doelgroep: AV consultants/architecten, Project Managers, ict-coördinatoren, Product Owners
   
 • Sprekers: Oscar van der Linden (Sales Manager Benelux, Epson), Yoshi Koike (Business Manager, Epson), Melanie Vaandering (docent bedrijfskunde, Hogeschool Windesheim) en Zehra Abbas (Teams Technology Specialist, Microsoft).
   
 • Wat wordt er besproken? Experts van Microsoft, Epson en Hogeschool Windesheim praten je op 8 september bij over de combinatie van hybrid teaching en active learning. Tijdens deze bijeenkomst hoor je alles over de flexibiliteit van hybride lesgeven en de eventuele botsing met de discipline/het gezag van de docent. Active learning kent verschillende principes die de rode draad vormen bij het faciliteren van onderwijs. De verschillende experts bespreken deze principes en tonen hoe deze in een nieuwe manier van lesgeven kunnen worden opgenomen. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar de ideale inrichting van klaslokalen en effectieve elementen van (a)synchroon leren om een active learning omgeving in te richten. De sessie wordt afgesloten met een paneldiscussie waarin Hogeschool Windesheim ervaringen met je deelt.
   
 • Waarom is deze sessie waardevol? Actief leren is een benadering die studenten betrekt bij het leren. Het gaat hierbij verder dan luisteren, lezen en memoriseren. Het omvat elk type instructieve activiteit dat studenten aanmoedigt om actief deel te nemen aan het leerproces. Met de vraag van studenten naar meer flexibiliteit in het onderwijs kun je niet om technologie heen. Uiteraard wordt ook erkend dat dit voor docenten een spannende ervaring kan zijn. Hogeschool Windesheim vertelt - als voorloper op deze adoptie - hoe zij in hun inrichting beide spelers hoort, wat voor hen de best practices zijn om active learning principes te waarborgen en de kwaliteit van het lesgeven verder te verhogen.
   
 • Deze sessie is in het Engels.
   
 • De opname van het webinar wordt achteraf gedeeld op Mijn SURFmarket (achter inlog). 

 

 Meld je aan voor de online sessie

Meld je aan voor de fysieke bijeenkomst
(BCN Amsterdam, Hoogoorddreef 5, Atlas Arena, 1101 BA Amsterdam, klik hier voor de routebeschrijving)
 

Let op: de aanmelding voor de fysieke bijeenkomst gaat om logistieke reden rechtstreeks via Microsoft, dus niet via SURF.