Workshop

Introductie en hackathon SURFconex - GEANNULEERD

Deze bijeenkomst gaat helaas niet door vanwege de maatregelen rond het coronavirus. Deze bijeenkomst bieden we in het najaar opnieuw aan. Houd de agenda in de gaten.

2 mannen en vrouw werken achter laptop
13 mei 2020
Tijd
van 10.00 tot 15.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Introductie SURFconext

Heb je een rol in identitymanagement, ben je een IT-architect, of werk je voor een serviceprovider waarvoor je een dienst wil aansluiten? Tijdens de ochtendsessie hoor je wat SURFconext biedt, hoe het conceptueel werkt, over de rol van instellingen, het loginscherm, identityproviders, serviceproviders, afspraken in de federatie, sterke authenticatie, attributen, internationale samenwerking, gebruikte protocollen (SAML en OIDC), metadata enzovoort. Natuurlijk is er ruimte voor al je vragen.

Hackathon: sluit je dienst aan!

Je wil een dienst aansluiten op SURFconext en wil een vliegende start maken met aanwezigheid van de specialisten van SURF? Dan is de middagsessie geschikt voor jou. Je mag dan vooraf ook aansluiten bij de lunch! We raden je sterk aan je ook voor de introductie SURFconext in te schrijven, zodat je helemaal up-to-date bent met de concepten en begrippen. Tijdens de hackathon presenteren wij niets: op basis van de introductie en jouw situatie ga je zelf aan de slag met je eigen dienst. Als je vragen hebt, zijn onze specialisten beschikbaar om te helpen.

Voor wie?

Je wil meer weten over SURFconext? Nieuw in een identitybeheerrol? IT-architect? Dan is de eerste sessie voor jou. Ben je softwareontwikkelaar of system integrator bij een instelling of dienstaanbieder (serviceprovider) en wil je graag je dienst aansluiten op SURFconext? Dan kun je 's middags blijven voor een hackathon die bedoeld is voor ontwikkelaars die normaal gesproken daadwerkelijk een dienst zouden aansluiten, maar het fijn vinden om de experts van SURFconext bij de hand te hebben. Je hebt voor de hackathon een eigen laptop nodig en moet wat voorwerk doen. Daarover krijg je ongeveer een week vóór de sessie bericht.

Voorkennis nodig?

Voor de ochtendsessie heb je geen voorkennis nodig. Voor de middagsessie is enige technische kennis van SAML of OIDC nodig. Neem van tevoren alvast onze documentatie door. Verder ken je je dienst goed, en heb je de rechten en basisvaardigheden om benodigde software te installeren, te configureren en bijvoorbeeld certificaten aan te maken.

Voorlopig programma

09.30 Koffie/thee & inloop
10.00 Introductie SURFconext
12.00 Lunch
12.30 Begin hackathon
15.00 Afsluiting