Workshop

Inventarisatie digitaal toetsen via SURFcumulus

Afgelopen jaar ontwikkelde SURF samen met de UvA/HvA een proof of concept (PoC) voor digitaal toetsten gebruikmakend van SURFcumulus. Dienstontwikkeling doen we vanuit SURF samen met instellingen. Wat zijn de eisen en wensen van een eerste versie, en wie wil er meepraten en meewerken? 

2 personen luisteren aandachtig
12 apr 2021
Tijd
13.00 - 15.00 uur
Plaats
online

De eerste inventarisatiesessie was op 22 maart, bij deze sessie gaan we verder waar we toen zijn opgehouden. Ook al was je niet bij de sessie van 22 maart, dan kan deze sessie toch interessant voor je zijn. Lees hieronder goed waar de sessie over gaat en welke voorkennis benodigd is.

SURFcumulus en veilig en flexibel toetsen voor iedereen

Een virtuele toetswerkplek waarin de student veilig een toets maakt en inlevert bij de docent. Een succesvolle proof of concept van SURF laat zien dat het kan. Via het SURFcumulus Cloud Management Portal kies je uit verschillende templates en profielen voor de virtuele toetswerkplek. De volgende stap is verkennen welke minimale wensen en eisen er gesteld worden aan een oplossing.

Op donderdag 21 januari vond het evenement De Virtuele Toetsplek van de SIG Digitaal toetsen plaats. Dit event stond in het teken van de potentiële mogelijkheden die SURFcumulus biedt voor het inrichten van een digitale toetsomgeving.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we een demonstratie van een proof of concept gegeven, deze is hier terug te vinden: https://youtu.be/aknA5kCDpNU.

Doel van de sessie:

Om de proof of concept verder uit te kunnen werken, willen we samen met de instellingen tot een antwoord komen op de volgende vragen:  

  • Wat zijn de minimale wensen en eisen voor een eerste versie?
  • Wie wil er mee doen, meedenken en eventueel meetesten

In deze sessie willen we hier samen antwoord op vinden. Let op: de sessie is interactief. We verwachten van deelnemers dat ze input leveren en meedenken.

Benodigde voorkennis

We gaan er vanuit dat je kennis hebt genomen van de proof of concept en dat je kennis hebt van digitaal toetsen binnen je instelling.

Voor wie?

We zoeken input op bepaalde verschillende onderwerpen (technologie en proces), dus:

  • Je hebt zicht op het systeemlandschap en de IT architectuur binnen je instelling
  • Of je bent betrokken bij het proces van aanvragen en inregelen van digitaal toetsen

Voorbereiding

Denk na over de volgende vraag: Wat zijn beweegredenen om niet te kiezen voor een commerciële oplossing of eigen maatwerk en wel voor een ontwikkeltraject en oplossing van SURF?
Lees meer op de pagina over de virtuele toetswerkplek en de mogelijkheden met SURFcumulus of neem contact op met william.vansanten@surf.nl.