Bijeenkomst

Islandora Kennisdeeldag

Geïnteresseerd in hoe collectiebeheer vereenvoudigd en geautomatiseerd opgezet kan worden? Bezig met het opzetten van een repository voor het publiceren van datasets? Dan biedt deze dag een kans om ervaringen te delen en in contact te komen met collectiebeheerders en repository-bouwers in Nederland.

Verschillende iconen met focus op icoon workshop
04 dec 2019
Tijd
11.00-17.00
Plaats
SURF Utrecht, zaal 3.1

De kennisdeeldag is specifiek opgezet voor (aankomende) gebruikers van het Islandora framework, maar iedereen met een interesse in repositories is welkom. 

Delen van ervaringen 

Deze kennisdeeldag wordt georganiseerd om de gebruikers van het framework technische kennis met elkaar te laten delen, te laten zien wat er is ontwikkeld in de afgelopen periode en om inspiratie op te doen. De sprekers delen aan de hand van hun eigen praktijk hun ervaringen. 

Daarnaast geven enkele sprekers een blik op de toekomst, zoals de recent vrijgegeven versie 8 van Islandora. Ook zal een van de ontwikkelaars van Islandora spreken en antwoord geven op vragen. 

Door wie? 

De Universiteit van Leiden en Universiteit van Maastricht organiseren in samenwerking met SURF een nieuwe editie van de Islandora Kennisdeeldag als onderdeel van de U2CONNECT Repositories groep. Deze instituten hebben inmiddels ruime ervaring met het Islandora framework, zowel in het beheren van collecties als het opzetten van repositories voor het publiceren van datasets. 

Meer informatie

  • Kennis van Islandora is niet noodzakelijk, maar wel zeer aan te raden
  • Het exacte programma van de dag zal later worden gepubliceerd

Inschrijven en annuleren

  • Alleen aan SURF deelnemende organisaties kunnen deze bijeenkomst bijwonen.
  • Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURFacademy-bijeenkomsten.