Informatiebijeenkomst

Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365

Duik in de wereld van AI, databeveiliging, digitale toegankelijkheid en datagedreven inzicht! De Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365 staat voor de deur, speciaal voor technische en onderwijskundige medewerkers uit het mbo en ho. Mis deze kans niet om je kennis te vergroten en je netwerk uit te breiden.

Hand van robot
24 mei 2024
Tijd
9:00 tot 17:00
Plaats
ROC van Amsterdam, MBO College Zuid

Wat kun je verwachten?

Op vrijdag 24 mei is de volgende Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365, met aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI. Hans Hoornstra, AI Person of the Year 2023, verzorgt de keynote. Ook biedt de bijeenkomst natuurlijk een mooie gelegenheid tot netwerken.

Verder op de agenda:

  • databeveiliging
  • digitale toegankelijkheid
  • data-gedreven inzicht in het onderwijsproces, o.a. met Power BI dashboards

We werken nog hard aan het programma en onderstaand overzicht kan nog veranderen. Bezoek deze webpagina regelmatig voor updates. Uiteraard krijg je na aanmelding het programmaoverzicht zodra het definitief is.

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor technische én onderwijskundige medewerkers uit het mbo en ho, die aan de hand van praktijkvoorbeelden meer willen weten over toepassen van verschillende softwareoplossingen in het onderwijs (gebaseerd op Microsoft 365).

Programma

9.00 Ontvangst
9.30 Opening
9.45

Keynote

Het AI van Columbus - Hans Hoornstra (AI Person of the Year 2023)

Hans Hoornstra deelt zijn visie op AI en legt op een toegankelijke, maar diepgaande manier uit hoe generatieve AI werkt. Hij benadrukt hierbij het belang van ethisch en verantwoord gebruik van AI-technologie, waardoor je zelf kunt inschatten welke kansen en bedreigingen er zijn. Voor zijn proactieve benadering van gebruik van AI voor maatschappelijk nut en onderwijs won Hans in 2023 de ‘AI Person of the Year’-award.

11.00

Plenaire hoofdsessie

Digitalisering en verandermanagement in de praktijk - Bas van Leur, Matthijs van den Langenberg (1uur.nu) met 3 mbo- en hbo-instellingen

Een interactieve sessie waarin de sprekers uitleggen hoe ze omgaan met veranderingen die digitalisering teweegbrengt in het onderwijs.

11.45 Lunch
12.45

Plenaire hoofdsessie

Microsoft in het onderwijs: de nieuwste ontwikkelingen - roadmappresentatie door Microsoft

Een productroadmappresentatie met focus op de Copilots die beschikbaar of in ontwikkeling zijn.

13.45 Break-outsessies
 

1. Onderwijs, AI en beleid. Waar begin je dan? - Heleen van der Laan (informatiemanager, ROC van Amsterdam – Flevoland), Maarten van den Bosch (adviseur Onderwijsinnovatie, Radboudumc)

Het gesprek over AI en de aanpak hiervan binnen een onderwijsinstelling schiet vaak alle kanten op. Herken je dat? Tijdens deze sessie hoor je van de sprekers hoe deze ontwikkelingen bij hen lopen. Een AI-volwassenheidsmodel kan richting geven in stappen die je moet nemen. We vullen een checklist in voor AI-readiness en duiken in de verschillende aspecten die aandacht vragen bij onderwijs in - en onderwijs met - AI.

 

2. Hoe bied je ChatGPT privacyproof aan studenten en docenten aan? - Bas Smit (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Tijdens deze sessie zie je hoe Erasmus Universiteit op een veilige manier ChatGPT aanbiedt aan haar studenten en docenten. Erasmus werkt hierin samen met Microsoft. Enkele andere instellingen deden ook al ervaring op met min of meer 
veilige oplossingen. Ook bekijken we welke gebruiksmogelijkheden Erasmus al heeft uitgewerkt en getest in deze oplossing.

 

3. Microsoft en digitale toegankelijkheid - Stephanie Furum ('Accessibility advocate', Microsoft), Veron Wormeester en Annemae van de Hoef (Stichting Accessibility)

Je hoort over de rol van Microsoft bij digitale toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook hoor je over het werk van Stichting Accessibility en de samenwerking met Hogeschool Utrecht voor de minor Digitale Toegankelijkheid en Inclusie (vanaf september te volgen aan de HU).

14.45

Plenaire hoofdsessie

Hoe zet je de stap naar data-ondersteund onderwijs? - (Macaw)

Van wildgroei aan rapportages naar een gestructureerde digitale omgeving die data compleet, betrouwbaar en op tijd beschikbaar stelt voor iedere stakeholder. Je hoort over dit Dataplatform voor het Onderwijs aan de hand van praktijkcases bij onderwijsinstellingen.

15.45 Break-outsessies
 

4. Van data naar dashboard naar inzicht - Jaimy Polhuis (Universiteit van Amsterdam)

In deze praktijkcase zie je hoe Polhuis een dashboard heeft gebouwd in Microsoft Power Platform, waarin (Azure)-kosten worden geanalyseerd en gevisualiseerd.

 

5. Instellingsdata in kaart brengen en beveiligen - Anela Jaganjac (Technology Specialist Information protection & Compliance, Microsoft)

Tijdens deze technische presentatie geeft krijg je uitleg over instellingsdata in kaart brengen en beveiligen. Microsoft Purview komt hierbij aan de orde.

 

6. Windows 365 - Hans Loijenga (Cloud Endpoint Technical Specialist, Microsoft)

Je krijgt uitleg over Windows 365 en antwoord op de vraag waarom Microsoft dit als ‘the future for Windows’ ziet.

16.30 Afsluiting en borrel - Gastheer ROC van Amsterdam

Waar?

MBO College Zuid 
Europaboulevard 13
1079 PC, Amsterdam

De Kennisdelingsbijeenkomst Onderwijs 365 vind je recht tegenover de RAI. Het is goed te bereiken met het OV en op loopafstand van trein- en metrostation Amsterdam RAI. Kom je met de auto? De ingang van de parkeergarage is aan de achterkant van het gebouw. Parkeren is voor eigen rekening. Bekijk de routebeschrijving.

Meer informatie