Bijeenkomst

Kick-offbijeenkomst special interest group Learning spaces

Learning spaces hebben de toekomst, nu docenten steeds meer activerende werkvormen gebruiken. Maar hoe ontwikkel je een learning space? Waar moet die aan voldoen? Dat willen we samen met jou ontdekken in een nieuwe special interest group Learning spaces. Kom naar de kick-offbijeenkomst op 22 mei en denk mee.

Onderzoekers in workshop met beeldscherm
22 mei 2019
Tijd
13.00 uur
Plaats
Hogeschool Utrecht: Active Learning Classroom, ruimte 2.049, Bolognalaan 101, Utrecht

Learning spaces hebben de toekomst

Docenten gebruiken steeds meer activerende werkvormen, en hebben niet meer genoeg aan standaard klaslokalen. Instellingen experimenteren daarom al met learning spaces: ruimtes die voor een specifieke werkvorm zijn ontworpen. Denk aan informele studieplekken, active learning classrooms en huddle spaces. Uit onderzoek en uit de ervaringen van een Nederlandse delegatie naar de ELI-conferentie blijkt dat dit een blijvende trend is.

Kennis en ervaringen delen in een special interest group

Maar welk type learning space is geschikt voor welke werkvorm. En hoe ontwikkel je een learning space? Waar moet die aan voldoen? Dat willen we samen met jou ontdekken in de nieuwe special interest group Learning spaces. Bij SURF hebben we al een aantal verzoeken gekregen om deze SIG op te richten, dus we denken dat deze in een behoefte voorziet. In de SIG kunnen we kennis delen, leren van elkaars experimenten en pilots en een kennisbasis opbouwen. We faciliteren een SIG graag.

Doel van deze kick-offbijeenkomst

In deze kick-offbijeenkomst verkennen we het thema learning spaces. Verder bekijken we  wat de nieuwe SIG kan betekenen voor de community, en welke functies en taken en verantwoordelijkheden er liggen. Je kunt dan zelf bepalen of je je wilt aanmelden voor het kernteam, als lid en/of voorzitter.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor jou bedoeld als je geïnteresseerd bent en/of verantwoordelijk voor learning spaces, van realisatie tot didactisch gebruik, AV, huisvesting, onderwijsadvies, logistiek, bibliotheek, IT, enzovoort,

Programma

13.00 Welkom
13.10 Inhoudelijke carrousel. Learning spaces belicht vanuit de verschillende stakeholders
14.35 Presentatie door SURF: wat komt er kijken bij het oprichten en levendig houden van een SIG?
14.45 Pauze
15.00

SIG nader bekeken:

  • Wat zou de SIG kunnen uitvoeren?
  • Wat moet de SIG het eerste jaar uitvoeren?
  • Wat verwachten we van het kernteam en hoe moet dit eruit zien?
  • Wat verwachten we van een voorzitter?
  • Wil je bijdragen en in welke rol (lid, lid kernteam, voorzitter kernteam)?
16.30 Inventarisatie
17.00 Einde

Inschrijven en annuleren